Türk Ocakları Konferanslarına Devam Ediyor

Ulusal ve uluslararası düzeyde Türk Dünyası´na yönelik güncel konularda gerçekleştirdiği konferanslar ile çok sayıda bilim insanının Karabük´e gelmesine öncülük eden Türk Ocakları Karabük Şubesi, 2018 yılı konferanslarına devam

GÜNCEL 5.05.2018 17:55:46 0
Türk Ocakları Konferanslarına Devam Ediyor

 

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından Safranbolu Halk Kütüphanesi Konferans Salonu´nda “Azerbaycan´ın 100. Kuruluş Yıldönümünde Ebulfez ELÇİBEY ve Türk Dünyası” adlı konferans düzenlendi. AgilSAMEDBEYLİ´ninkonuk olarak katıldığı ve akademisyenler ile öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören konferans 2 saat sürdü.

Agil Samedbeyli; 19. Yüzyıl sonu ve 20. Yüzyıl başında Kafkasya´daki durumu, Türklerin ve Türk Cumhuriyetlerinin konumunu, 5 Mayıs 1918 tarihinin Azerbaycan için önemini, SSCB döneminde yaşananları, 1960´lı yıllardan itibaren Ebulfez Elçibey´in siyasi tarihte yer almaya başlayışını, SSCB´nin yıkılış sürecinde yaşanan ve Ermenistan´ın adeta piyon olarak kullanıldığı üzücü olayları, Ebulfez Elçibey´in bağımsızlık için verdiği mücadeleyi, yaşadığı sıkıntıları, Türkiye ile olan ilişkilerini anlattı. Daha gençlere nasihatlerde bulundu. Konuşma sonrasında soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın Deniz´in teşekkür konuşması, hediye ve teşekkür belgesi takdimini gerçekleştirmesinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile konferans sona erdi. Sayın Deniz, şehrimize hizmet etmeye devam edeceklerini, gençlerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak ve Türklük bilincini canlandırmak başta olmak üzere ne gerekiyorsa yapacaklarını, asıl olanın Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin varlığı ve bekası olduğunu ifade etti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °