Türk Ocakları sohbetlerine devam ediyor

Türk Ocakları Karabük Şubesi her hafta cuma akşamları düzenlediği ocak sohbetlerine ‘Türkiye´nin Teröre Karşı Suriye Operasyonları: Fırat Kalkanı´ndan İdlib Operasyonu´na´ adlı konuyla devam etti.

GÜNCEL 17.11.2018 16:27:31 0
Türk Ocakları sohbetlerine devam ediyor

 

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından Karabük Merkez´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Binasında düzenlenen ‘Türkiye´nin Teröre Karşı Suriye Operasyonları: Fırat Kalkanı´ndan İdlib Operasyonu´na´ konulu ocak sohbetine Doç. Dr. Umut Kedikli konuk oldu.

Sohbet öncesinde Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Doç. Dr. Taşkın Deniz, terörün önemli bir konu olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Türk Ocakları Türk´ün ocağıdır. Ne mutlu Türk´üm diyenlere, diyebilenlere her daim ocağımızın kapısı açıktır. Bizler her hafta Cuma günleri saat 19:30 itibariyle çevremizde gelişen, bizi, ülkemizi, milletimizi ilgilendiren konular çerçevesinde katılımcılarımıza bilgiler aktarmaktayız. Bu hafta terör konusundan bahsedeceğiz.” dedi.

‘Türkiye´nin Teröre Karşı Suriye Operasyonları: Fırat Kalkanı´ndan İdlib Operasyonu´na´ konulu sohbette Doç. Dr. Umut Kedikli, “Terör öyle bir olgu ki dışarıdan gelen destekler neticesinde kolay kolay çözülecek durumlar değildir. Terör her devlet için beladır. 2. Dünya Savaşı´ndan sonra devletler bunu kullanmaya başlamışlar. Biliyorsunuz 1945´ten 1955´e süren soğuk savaş durumu vardı. Bu devletler doğrudan birbirleriyle savaşma değil bir takım vekâlet savaşları dediğimiz örtülü savaş dediğimiz terörü kullandı. Terörde güç mücadelesi satranç gibidir. Terörle mücadelede devletlerarası iş birliği yapmak gereklidir.” dedi.

PKK terör örgütünün Suriye, Irak, İran ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede önemli kolları olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kedikli, “Biz operasyonları devlet aklı olarak suçlu suçsuzu ayırt ederek hareket ediyoruz. İsrail, Amerika bunlara riayet etmiyor. Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz günlerde Yemen´de bulunan El-Kaide militanlarını öldürmek için 50´ye yakın sivil vatandaşı öldürmüş. Türkiye terörle mücadelede sapla sapanı ayırt ederek hareket ediyor.Biz Afrin´e zarar vermeden temizlik yaptık.” dedi.

Ülkelerin sınır dışında askeri operasyon yapma hakkı olduğunu ve bu haklarla ilgili de bilgi veren Doç. Dr. Umut Kedikli, “Ülkelerin bu terör örgütlerine karşı askeri operasyon seçeneği vardır. Bu operasyonlar ya o ülkeyle anlaşarak yapılabilmekte ya Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlar doğrultusunda yapılabilmektedir. Ayrıca devletlerin sahip olduğu bir hak daha vardır. Bu hak Haklı Savaş Doktrinine kadar dayanmaktadır. Devletlerin egemenliğini korumak için kendini savunma hakkı vardır. buna Haklı Savaş Doktrini adı verilmektedir. Başka bir deyişle meşru müdafaa hakkıdır. Biz bu hakka dayanarak da operasyon yapabiliriz.” dedi.

Doç. Dr. Kedikli, IŞİD başka bir isimle DEAŞ, PYD, PKK, El-Kaide terör örgütleri ve yapılarına, Batı ülkelerindeki terör örgütlerine ve devletlerin terörü kullanma şekilleriyle ilgili konulara değindi.


Salı 14.3 ° / -4.8 °
Çarşamba 11.6 ° / -3.3 °
Perşembe 7.2 ° / -4 °