Türk Ocakları´ndan Ankara Gezisi

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından, ‘2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Gençlik Kolları Akademik Programı´ kapsamında ücretsiz Ankara gezisi düzenlendi.

GÜNCEL 3.12.2018 13:13:36 0
Türk Ocakları´ndan Ankara Gezisi

Gençlik kollarından, Karabük Üniversitesi öğretim üyelerinden ve Türk Dünyası´ndan yaklaşık 60 kişinin katıldığı gezi kapsamında sırası ile İstiklal Marşı´mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy´a ait Müze Evi, Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu´nun kabri, Türk Ocakları Genel Merkezi, Anıtkabir ve Başbuğ Alpaslan Türkeş´in kabri ziyaret edildi. Kısa bilgilerin de verildiği ziyaretler sonrasında Atatürk Orman Çiftliği´nde yemek yenilerek Karabük´e geri dönüldü.

TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ´NDE KONFERANS

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, “Gelecek Sizsiniz Geçmiş Çok Önemli.”

Gezi ekibi Türk Ocakları Genel Merkezi ziyaretinde Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ve yönetim kurulu tarafından ağırlanırken Galip Erdem Toplantı Salonunda kısa bir konferans düzenlendi./resimler/2018-12/3/1339112822421.jpg

Konferansta Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocakları´nın 107. yıla girdiğini ifade ederek,  “Böyle bir ocağın mensubu olmak, Türk milletine bir fikir ve kültür ocağı olan Türk ocaklarında görev almak büyük bir onurdur. Türk Ocağı Gençliğini geleceğe hazırlamak için çağın gereklerine uygun bir şekilde sohbetlerimizi akademi formatına dönüştürdük. Sizin gibi farklı alanlardan gençleri ortak noktalarda buluşturmaya çalışıyoruz. Dünyada ne olup bitiyor bunlardan haberdar olacağız. Ben akademi faaliyetini önemsiyorum. Gelecek sizsiniz geçmiş çok önemli. Tarih hepimiz için çok önemli. Onu özümsemek, dersler çıkarmak çok önemli ama bizim bir de geleceğimiz var. Bulunduğunuz bölümlerde derslerinizin gereklerini en iyi şekilde yerine getirmelisiniz. Sosyal kültürel hayatınız da olmak zorunda. Bu çağı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Geçmişten ibret alacağız, halimizi değerlendireceğiz. Gözümüz hep İstiklalde olacak. Gençliğin enerjisinden yararlanmak, kabiliyetlerinizi geliştirmek için çalışın. Bizim neslimiz değişik zamanları yaşadı. Tarım toplumunun özelliklerini biliyoruz. Sanayi toplumunu yaşadık. Bilgi toplumu dedik şimdi artık dijital çağ. Buna en iyi ayak uyduran gençliktir. Sizin kökleriniz mazide gözünüz atide olacak. Çağ değişiyor. Geçmişten getirdiğimiz tohumları ekmemiz lazım. Ümidimiz sizlersiniz. Bu kutlu yolda en iyisini yapmaya davet ediyorum.” dedi.

“Bizim davamız hamaset davası değil gerçekten bu devleti, milleti güçlendirme davasıdır.”

Konuşmasının sonunda dava konusuna da değinen Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Davamız milletimizle ilgilidir. Türk milletinin varlığı, birliği, dirliği ve Türk milletinin bekasıdır. Türk Milleti dünyada en köklü milletlerden biridir. Dünyadaki çoğu modern milletin teşekkülü daha yeni tarihlere dayanmaktadır. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulm eden Çinliler eski milletlerdir. Alman, İngiliz daha yeni milletlerdir. Biz Ruslardan füze alıyoruz. Neden biz yapamıyoruz? Neden bizim paramız dünyada geçerli değil? Bizim davamız hamaset davası değil gerçekten bu devleti, milleti güçlendirme davasıdır.” dedi.

/resimler/2018-12/3/1341352356355.jpgDeniz´den Gezi Değerlendirmesi

Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Doç. Dr. Taşkın Deniz, gençlerimizin sadece bilgi anlamında değil aynı zamanda aktarılanları doğrudan görerek, hissederek ve yaşayarak öğrenmelerine önem vermeleri sebebiyle geziyi düzenlediklerini ifade etti.

Gezinin istenilen amaçlara ulaştığını ve nasipse kahvaltı ve iftar programlarında olduğu üzere gezilerin de gelenekselleştirileceğini söyleyen Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın Deniz, “Bizler için öncelikli olan, gençlerin milli ve manevi değerlerimiz konusunda eğitimidir. Edep merkezli adalet, liyakat, istişare, akıl ve bilim gibi unsurları kazanmaları ve özümsemeleri önem arz eder. Diğer konular sonra gelir. Gezinin gerçekleşmesinde emeğini ve desteğini esirgemeyen Türk Ocakları Karabük Şubesi Yönetim Kurulu´na, Gençlik Kolları´na ve gönül dostlarına teşekkür ederim.” dedi.  


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °