Türk Polis Teşkilatı 173 yaşında

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yılı ve 10 Nisan Polis Haftası Kent Meydanı Atatürk Anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNCEL 10.04.2018 15:30:58 0
Türk Polis Teşkilatı 173 yaşında
 
Törene Vali Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)Müdürü Mahmut Karabulut, emniyet personeli, askeri personel, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.
 
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıl dönümünü canı gönülden kutladığını ifade eden Vali Çeber, “Toplumun huzuru, genel asayiş, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının sağlanması, kamu düzeni, mal ve can güvenliği gibi yan yana dizdiğiniz zaman hepsi birbirinden daha mukaddes ve kutsal görülen bu görevlerin korunmasının ve sağlanmasının teminatı olan Polis Teşkilatı bu mukaddes görevleri yerine getirmektedir. Polis Teşkilatımızın 173 yıllık tarihine baktığımızda kahramanlıkları, fedakârlıkları görürüz, devletimizin, milletimizin zor duruma düştüğü, sıkıntılar yaşadığı her dönemde ilk gel denilen ilk başvurulan, ilk kahramanlık ve fedakârlık beklenen teşkilat polis teşkilatıdır. Benim arkadaşlarımın tarihi kahramanlıklarla, fedakârlıklarla doludur ve her zaman bu görevlerini gel denildiği zaman hiç tereddüde mahal vermeden yerine getirmişlerdir. Özellikle son birkaç yıldır yaşadığımız olaylar ne kadar güçlü bir Polis Teşkilatına sahip olduğumuzu göstermekle beraber, daha da güçlü bir Polis Teşkilatına sahip olmamız gerektiğini de göstermiştir. Kriminal suçlarda, adli polisliklerde, siber suçlarla mücadelede, istihbarat hizmetleri başta olmak üzere çok ciddi bir teknolojiyi ve çok ciddi bir bilgi birikimini artık Polis Teşkilatımız kullanmaktadır. Devletimiz teşkilatımıza bu hizmetleri sağlamıştır onlarda bunları en güzel şekilde kullanmaktadır. Emniyet teşkilatımızın polis-vatandaş işbirliğiyle hayata geçirdiği sosyal projeler ve Karabük´te yaptığı başarılı çalışmalarla ilimizin bir huzur kenti olmasındaki ciddi katkıları da yadsınamaz. Bu düşüncelerle ilimizin ve yurdumuzun her köşesinde başarılı çalışmalar yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr ve cefakâr mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, Vatan ve görev uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”diye konuştu.
 
Protokol konuşmalarının ardından Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yılı ve 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları kapsamında Kent Meydanı Atatürk Anıtında düzenlenen tören sona erdi.

Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °