Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi´nin yapımına başlanıyor

Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu´nun adını taşıyacak İletişim Fakültesi binasının Karabük Üniversitesi Safranbolu yerleşkesinde yapımına başlanabilmesi için imzalar atıldı.

GÜNCEL 13.03.2019 17:27:17 0
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi´nin yapımına başlanıyor

 

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binasının yapım çalışmalarının başlanabilmesi için ünlü yapımcı Türker İnanoğlu ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu´da bir araya gelerek protokol imzaladı. 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi binası Karabük Üniversitesine devredilen Safranbolu eski Kaymakamlık binasının bulunduğu yere inşa edilecek.

Türker İnanoğlu ile Rektör Prof. Dr. Refik Polat´ın protokolü imzalamasının ardından İletişim Fakültesi binasının inşaatına gerekli prosedürler tamamlanıp, yer teslimi yapıldıktan sonra başlanacak ve bina 2 yıl içerisinde tamamlanarak törenle hizmete açılacak.

 'Baştan sona tasarlanmış orijinal bir proje olacak'

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, protokol töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Safranbolu´nun en önemli değerlerinden birisi olan Türker İnanoğlu Bey´e, üniversitemize gösterdiği ilgiden, teveccühten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bizim İletişim Fakültemizin ismi artık bundan sonra Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi olacak. Bu bir marka değeridir. Türkiye´nin en güzel, en saygıdeğer, saygın İletişim Fakültesini oluşturmak üniversite olarak bizim boynumuzun borcudur. Türker İnanoğlu Bey´e, bize gösterdiği bu ilgiden, yakınlıktan, teveccühten dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah bu işi hep birlikte sırtlayacağız.”

Rektör Polat ayrıca, İletişim Fakültesi binasının Safranbolu´nun ruhuna ve dokusuna uygun olarak inşa edileceğini belirterek Fakültenin her alanıyla; salonuyla, sınıfıyla, koridoruyla, stüdyolarıyla baştan sona tasarlanmış orijinal bir proje olacağını söyledi.

'Safranbolu´ya borcumu ödemek için böyle bir şey yapmak istedim'

Türker İnanoğlu ise “Ben Safranbolu´da doğdum, Safranbolu´yu çok seviyorum. Burada benim çok arkadaşlarım var ama büyük bir çoğunluğunu kaybettik, 7 – 8 kişi kaldı galiba. Safranbolu´ya borcumu ödemek için böyle bir şey yapmak istedim. İnşallah ülkemiz için iyi, hayırlı talebeler yetiştiririz. Hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °