'Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Aziz Milletimizin hür yaşama uğruna sergilediği fedakârlığın en anlamlı tezahürüdür.'

Vali Fuat Gürel TBMM´nin Açılışının 101. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

GÜNCEL 22.04.2021 15:23:06 0

Vali Fuat Gürel TBMM´nin Açılışının 101. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı ve İstiklal Marşımızdan

'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!' dizeleriyle başladığı mesajında, 

'Şanlı tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimizin dünya tarihine nakşettiği eşi, benzeri görülmemiş İstiklal ve İstikbal mücadelesinin en önemli dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 101. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşku ve sevinçle kutlamanın heyecanı içindeyiz.

Millet Egemenliğinin ve Ulusal Bağımsızlığımızın ebedi nişanesi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz,  vatan sevgisinin, bir ve beraber olmanın, Aziz Milletimizin hür yaşama uğruna sergilediği fedakârlığının, inanç ve azminin en anlamlı tezahürüdür.

Yüce Meclisimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde de yine millet iradesini ve ülkemizin gelişmesini hazmedemeyen hainlerin ilk hedefi olmuş, ancak Aziz Milletimizin asil evlatları bir kez daha tüm dünyaya “Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal” diye haykırmak suretiyle hainlere canları, kanları pahasına geçit vermeyerek Şanlı Meclisimizi “Gazi” ünvanıyla şereflendirmişlerdir.

Bugün bizler; evlatlarımızın bu şanlı günü “Türk Milletinin İstikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” diyerek Aziz Milletimizin geleceğe güveninin en yüksek seviyede göstergesi olarak, “Bayram” olarak dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün veciz ifadelerini bilimde, sanatta, sporda, üretimde, ticarette ve dahi her alanda en önemli başarılara imza atmak suretiyle en yüksek manasıyla gerçeğe dönüştürdüklerine şahitlik etmenin ve Milletimizin alî hedeflerine koşar adımlarla gitmekte olmanın gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu anlamlı günde dünyanın neresinde olursa olsun hep daha huzurlu ve daha güzel bir dünyanın müjdecisi tüm çocuklarımızın yüzlerindeki gülücüklerin, kalplerindeki sevgi ve umutlarının hiç solmaması dileklerimle başta Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizin Şanlı kahramanlarını, İlk Meclisimizin kurucu üyelerini, Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin egemenliği uğruna canlarını feda etmiş olan Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor; Gazi Meclisimizin açılışının 101. Yıldönümünde Şehitlerimizin Aziz emanetleri başta olmak üzere geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.' dedi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °