Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev KBÜ´de

Türkmenistan´ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Karabük Üniversitesi´nde (KBÜ) öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

GÜNCEL 9.11.2017 04:27:55 0
Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev KBÜ´de


KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat´ı ziyaret eden Büyükelçi Amanlıyev, daha sonra İlahiyat Fakültesi´nde Türkmenistanlı öğrencilerle buluştu.
Büyükelçi İşankulu Amanlıyev, Karabük Üniversitesi´nde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bizim buraya gelmemizdeki amaç her şeyden önce sizinle ve Karabük Üniversitesi ile tanışmak hal hatır sormak, ülkemizde olup bitenleri sayın cumhurbaşkanının, devlet başkanlarının izlediği devlet politikasının özelliklerinden bahsetmek. Ayrıca burada öğrenim gören Türkmenistan vatandaşlarının, öğrencilerimiz ne gibi sorunları karşılaşıyorlar bunları öğrenmek.” dedi.
Genel olarak öğrencilerin durumlarının ne olduğunu öğrenmek istediklerini ve öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmıyor olduklarını tahmin ettiklerini belirten Amanlıyev, “Ama buna rağmen yine bir hal hatır sormak, Türkiye Cumhuriyeti´nde bulundukları sırada durumları nedir, eğitim süreci ile ilgili ne tür sorunları vardır bunları görmek istedik.” diye konuştu.
KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ise, üniversitelerinde 358 Türkmenistanlı öğrencinin bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek “358 kardeşimizin burada bulunması bizim için gurur ve onur vesilesi. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizin sadece eğitimle kalmayıp onun ötesinde çok daha büyük iş birliklerine büyük dostluklara yelken açacağını ümit ediyorum. Üniversitemizde yaklaşık 3 bin 600 tane uluslararası öğrencimiz bulunmakta ve bunlardan da 350 civarı kadarı da Türkmenistanlı. Burada bulunduğumuz süre içerisinde Türkmenistanlı ve diğer öğrencilerimize elimizden geldiği kadar burada daha iyi eğitim almaları için yapmaya çalışacağız yapıyoruz.” diye konuştu.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °