´Ülkemizde fipronilli yumurta tespit edilmemiştir´

Tarımsal Sulama Çalıştayı´nda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AB´nin fipronilli yumurta tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Yumurta sektörü batıda çok zor durumdadır. Ülkemizde fipronill

GÜNCEL 7.09.2017 22:59:31 0
´Ülkemizde fipronilli yumurta tespit edilmemiştir´

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara İli Tarımsal Sulama Çalıştayı´na katıldı. Ankara´nın Polatlı ilçesindeki çalıştay çok sayıda çiftçi ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Fakıbaba, kuraklık ve sulama faaliyetlerine değinerek, suyun yaşamın vazgeçilmez ve yerine başka bir şeyin gelemeyeceği bir doğal bir kaynak olduğunu ifade ederek, 'Susuz bir hayat düşünülemez. Medeniyetler suyun hayat verdiği ovalarda, topraklarda yeşermiş ve su medeniyetlere hayat vermiştir. Ancak suyu ve toprağı yanlış kullanan toplumlar da tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir. Sulama ile ürün çeşitliliği ve verim artışı sağlandığı gibi, uygun sulama yapılmadığı takdirde çoraklaşma ile, mevcut arazilerin üretim dışı kalması da kaçınılmazdır' şeklinde konuştu.

'Suyun kullanımı konusu bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında'


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °