ÜLKÜ OCAKLARI YENİ YÖNETİMDEN İLK AÇIKLAMA

Ülkü Ocakları Karabük İl Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, yeni yönetimin görev dağılımını yaptığını söyledi.

GÜNCEL 1.03.2013 12:43:45 0
ÜLKÜ OCAKLARI YENİ YÖNETİMDEN İLK AÇIKLAMA
Ülkü Ocakları Karabük İl Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, başkan olarak seçildikten sonra ilk açıklamasını yaparak, ülkü ocağının milletine karşı derin sevgi ve saygı taşıyan milletinin ızdırapları karşısında çözüm yolları arayan bir eğitim ve kültür vakfı olduğunu söyledi. Ülkü Ocaklarının, yok edilmek istenen fikir, bilgi, iman ve ülkü açlığına terk edilmiş bir milletin yeniden kendine dönüşünü gerçekleştirilmesi için kurulmuş bir sığınak olduğunu da belirten Sarıtaş, “Bu gün, bu kutsal ocakta başkalarının yapamadıklarını yapacak kudrette ve inançta Türk ülkücüleri olarak, kısaca Türk milletinin en kısa yoldan, en kısa zamanda, modern uygarlığın en üst kademesine yükseltilmesi, müreffeh, mutlu bir hayata erdirilmesi, kendi gücüyle ayakta durabilecek bir hâle getirilmesi ve her çeşit korkudan, baskıdan uzak olarak, hür, müstakil yaşaması ülküsü olarak özetleyebileceğimiz ülkücülüğümüzün ocağında, yönetim değişikliği nedeni ile bir aradayız. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde sıklıkla bir arada olacak, milletimiz ve ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntıların aşılması için çözüm yolları üretecek, düşüncelerimizi paylaşacağız. Sayın genel başkanımızın takdirleri ile verilen bu vazifeyi ben ve arkadaşlarım, Hoca Ahmet Yesevi’den günümüze ulaşan ocak kültürü ve teşkilat geleneğimizden aldığımız ilham doğrultusunda, maziden atiye akan bir hizmet köprüsü olarak değerlendiriyoruz. Aziz milletimizin dertleriyle dertlenmek noktasında bir gönül kapısı olarak yüreğimizi ve teşkilatlarımızı sonuna kadar çözüm odaklı sosyal sorumluluk projelerine açmak öncelikli meselemizdir. Ülkü Ocağı milletine karşı derin sevgi ve saygı taşıyan milletinin ızdırapları karşısında çözüm yolları arayan bir eğitim ve kültür vakfıdır. Ülkü Ocakları, yok edilmek istenen fikir, bilgi, iman ve ülkü açlığına terk edilmiş bir milletin yeniden kendine dönüşünü gerçekleştirilmesi için kurulmuş bir sığınaktır. Az önce de ifade ettiğim gibi, ülkücülüğümüz, Türk milletinin en kısa yoldan, en kısa zamanda modern uygarlığın en üst kademesine yükseltilmesi ülküsüdür. Bu ülkü aynı zamanda Türk olan herkese karşı ilgi ve sevgi göstermeyi, onların mutluluğunu sağlamaya çalışmayı ve onların mutluluğunu kısacası Türkiye’yi risklere, tehlikelere maruz bırakmadan, bırakmaksızın, bırakmamak şartıyla çalışmayı içine alan bir ülkücülüktür” dedi. Ülkücünün, günü birlik siyasi menfaatleri aşarak, asırlar sonrasını görebilen ve asırlar sonrası için hazırlık yapan insan olduğunu belirten Sarıtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Allah için seven, Allah için savaşan, Allah’ın rızasına koşan, Allah’ın nizamı için yanan, Allah için buğuz eden kahramandır. Semalarda dalga dalga yayılan ezan, susmasın diyerek toprağın kara bağrına düşen candır. Kimi zaman derviş yunus, kimi zaman yavuz, kimi zaman surlarda üç hilalli sancak elinde Ulubatlı Hasan’dır. Yiğidin başında Kürşad, il derleyip vatan tutan İlteriş, bilgelikte Tonyukuk, Akşemseddin, Malazgirt ovasında ak kefen içerisinde Alparslan’dır. En zor şartlarda, en buhranlı zamanlarda, en müşkül alanlarda, Türk’e yol gösteren, akıl veren, umut olan Dede Korkut Han’dır. ‘Ben’i aşıp, ‘biz’ diyerek nefsini kör kuyulara, çıkarmamak üzere atandır. Dağlarıyla, taşlarıyla, ırmaklarıyla, ovalarıyla ve yollarıyla bir kara parçasını vatan yapandır. Türklük deyince; Türk dünyasını kucaklayan, anne şefkati ile evlatlarını bağrına basan; kimi yerde Kıbrıs, Kırım, Kırgız; kimi yerde Bişkek, Bakü, Kerkük, Doğu Türkistan, velhasıl kocaman bir vatandır. Haksızlık karşısında susmayan, davasından taviz vermeyen, korkaklığı, pısırıklığı, nemelazımcılığı, lügatinden çıkarıp atandır. Türk’ün töresini, Türk’ün ilini İslam’la yoğuran, İslam’la kaynaştıran, Ahmed Yesevi ocağında kaynayan, pişen, kavrulandır. Bir bozkurttur, esaret zincirlerini kırandır. Liderine, ocağına, fikir sistemine bağlı; tefrikaya çanak tutmayandır. Rehberi iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa (sav), kaynağı, ilhamı, düsturu Kur’an’dan alandır.”
Çağın süper güçlerinin kontrolündeki ülkelerde, basının ve güç odaklarının temas ettikleri topraklarda, sefaletin, kan ve gözyaşının kendilerinin bencil medeniyetleri adına hüküm sürmesini istemekte olduğunu kaydeden Sarıtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türk milletinin, rahmetli Başbuğ’un ‘Yeniden maneviyata dönüş ve maneviyatta diriliş’ diye ifade ettiği şuur bilinciyle bir silkiniş ve öze dönüşe ihtiyaç vardır. Yaşatma ideali için yaşamak, diyebileceğimiz bir anlayış ile ve ‘mesuliyet mefkurelerin kaynağıdır.’ şuuru ile hareket edilecek olursa sorumluluğumuzun hayatımıza yön vermesi ve o istikametin ülkemizi şekillendirmesi gerektiği görülür. Bu anlayıştan hareketle biz milliyetçiliği bir medeniyet davası temsilcilerini de bu medeniyet inşasındaki gazi dervişler, Yesevi Alperenleri ve ruh mimarları olarak görüyoruz. Dündar Taşer’in büyük Türkiye’sin de ki ifade ile ‘her şeyi ile milli olan’ ve ‘İ’lay-i Kelimetullah’ı milli iman haline getiren’ bir hareketiz. Çağın süper güçlerinin kontrolündeki ülkelerde, basın ve güç odakları temas ettikleri topraklarda, sefaletin, kan ve gözyaşının kendilerinin bencil medeniyetleri adına hüküm sürmesini istemektedir. Biz bir tek insanımızın dahi zayi edilmediği; sanayisi, tarımı, sanatı gelişmiş; okuyan, sorgulayan, araştıran, düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebilen, özeti, yurdunda ve yurtdışında itibarı olan fert ve yapılanmanın olduğu; dünya insanlığının medeniyet noktasında referans aldığı bir Türkiye yani güçlü, lider bir ülke ülküsünün peşindeyiz. Arkadaşlarımızın bu anlayışla hareket etmesi vazgeçilmez önceliğimizdir. Sizler vesilesi ile de kamuoyuna şunu son defa söylüyorum. Ülkücü hareket asla sokakların, bölücü taşeronların ve küresel güçlerin oyununa gelmeyecektir. Ülkü Ocakları Türk milletinin gençlik aşısıdır. Biz bu ülkeyi, bu milleti karşılıksız bir sevgi ile seviyoruz ve inanıyoruz ki yarının milliyetçi Türkiye’si günümüzün ülkücü neslin omuzlarında yükselecektir.”

Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °