Ulu Camii Ramazan`a yetişecek mi?

Karabük’ün eski Valisi İzzettin Küçük’ün döneminde Safranbolu`da restorasyon çalışması başlatılması planlanan camileri ziyaret için Kasım 2012’de Safranbolu’ya gelen Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Ulu Camii ve İzzet Mehmet Pa

GÜNCEL 24.05.2014 13:44:24 0
Ulu Camii Ramazan`a yetişecek mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne ait olan mekanlarda inceleme yapmak üzere Safranbolu’ya gelen Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Genel Müdür Yardımcıları ve teknik ekip, Vali İzzettin Küçük ile birlikte her iki camiyi gezerek bilgi almıştı. İlk olarak Safranbolu şehir merkezinde 1872 yılında yapılmış Rumlardan kalan eski bir kilise olan (Ayestefenos Kilisesi) ve daha sonra 1956 yılında camiye çevrilerek Ulu Camii olan tarihi camide incelemelerde bulunan Vali Küçük ve Genel Müdür Ertem, burada yapılması planlanan restorasyon çalışması hakkında teknik bilgiler aldı. Akabinde her iki camide Vakıflar genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması başlatılmıştı. İhaleyi alan müteahhit firma ile 17.06.2013 tarihinde sözleşme imzalanarak Kıranköy eski Perşembe Pazarında bulunan Ulu Camii restorasyonuna başlandı. Bir yıl süresi olan işin 15.06.2014 tarihinde teslim edilmesi gerekiyor. Cami restorasyonunun henüz bitmemesi ve ibadete açılmaması esnafı ve çevre halkın tepkilerine neden oluyor. Cuma namazlarını Küçük Cami’de kılmak zorunda kalan vatandaşlar Küçük Caminin yetersizliğinden dolayı cami önünde ibadetlerini yapıyorlar. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayından önce caminin ibadete açılması isteniyor. Dini duyguların yoğunlaştığı ve Müslümanların camilere akın ettiği bu mübarek ayda vatandaşlar ibadetlerini daha rahat yapabilmek için caminin mutlaka açılması gerektiğini düşünüyor.

Konu ile ilgili olarak yetkililerin 28 Haziran’da başlayan Ramazan ayı öncesi gerekli çalışmaların yapılmasını ve caminin ibadete açılması bekleniyor.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °