Uluslararası öğrenciler KBÜ´lü olmak için yarıştı

Karabük Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin tercihi olmaya devam ediyor. 1650´e yakın uluslararası öğrenci, Karabük Üniversitesinde eğitim alabilmek için 4 farklı ilde ve 7 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavda ter döktü.

GÜNCEL 1.07.2020 16:12:53 0
Uluslararası öğrenciler KBÜ´lü olmak için yarıştı

 

Uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline gelen Karabük Üniversitesi, 90 farklı ülkeden 8 bine yakın uluslararası öğrencisiyle Türkiye´de öncü konumda olmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi tarafından Türkiye´de 4 farklı ilde uluslararası öğrenciler için sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek sınav gerçekleştirildi. Ankara, Mersin, Hatay ve Karabük´te yapılan Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (KBÜ-ULOS)´nda 1650´e yakın uluslararası öğrenci Karabük Üniversitesine yerleşebilmek için yarıştı.

KBÜ Uluslararası Öğrenci Sınavı´nın bu yıl Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda kurallara uyularak gerçekleştirildiğini belirten Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Türkiye´de ilk defa Uluslararası öğrenciler için “online sınav” gerçekleştirilecek

“Bugün Ankara, Mersin, Hatay ve Karabük´te 7 ayrı sınav merkezinde yaklaşık 1650 uluslararası öğrenciye sınav yapıyoruz . Sınava girecek 1650 öğrenci için 500´e yakın kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjanın büyük bir kısmının dolacağını düşünüyoruz. Planlanan Devlet politikaları doğrultusunda, uluslararası öğrenci sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bugün yapılan KBÜ-ULOS Türkiye´de 80´den fazla üniversite tarafından tanınmaktadır. Aynı zamanda, bu yıl ilk defa yurt dışından sınava girmek isteyen ancak, Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi nedeniyle katılamayan uluslararası öğrenciler için “online sınav”larımıza da planladık. 13 Temmuz Afganistan ve Pakistan, 14 Temmuz Ürdün, 18 Temmuz Kamerun´da ilerleyen süreçte Kazakistan ve Gabon ülkelerinde yaşayan öğrenciler için “online sınav”ları gerçekleştireceğiz.”


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °