ÜNSAL TÜLBENTÇİ ÖĞRENCİLERİ GURURUMUZ OLDU

28. Amerıcan Mathematıcs Competıtıons ABD Nabrasca Üniversitesi'nin (ACM 8) düzenlediği 28. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatlarında Ünsal Tülbentçi Ortaokulu öğrencileri büyük başarı elde etti.

GÜNCEL 23.02.2013 18:52:14 0
ÜNSAL TÜLBENTÇİ ÖĞRENCİLERİ GURURUMUZ OLDU
28. Amerıcan Mathematıcs Competıtıons ABD Nabrasca Üniversitesi'nin (ACM 8) düzenlediği 28. Uluslar arası İlköğretim Matematik Olimpiyatları ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, ilçemizin bu Matematik Olimpiyatlarına 4 yıldan bu tarafa hazırlandığını, İlçemizde son 7 yıldır eğitimde olan başarı grafiğinin her yıl yükselmesinin tesadüf olmadığını, bununda artık Türkiye ve dünya genelinde yapılan yarışmalarda Safranbolu'dan da bu yarışmaya katılan öğrencilerin dünyanın çocuklarıyla yarıştığını ve bu çocuklar arasında başarı sağladığını belirtti. 86 ülkeden 420 bin civarında öğrencinin yarışmaya katıldığı, Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (OTDÜ) kasım ayında yapılan yarışmanın sonuçlarında İlçemiz Ünsal Tülbentçi Ortaokulunda ki öğrencilerin grup olarak, Özel Fatih Koleji öğrencisi ferdi olarak bu yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, çocukların hem velilerini hem bizleri gururlandırdığını ifade ederek, öğrencilerin velilerine ve öğrencilere, okul müdürü ve onları yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar da, “Safranbolu eğitimde başarılı bir ilçedir. 28. Uluslararası matematik olimpiyatlarında dünya çocukları ile birlikte katılan bu öğrencilerimizi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Onları yetiştiren ailelerine öğretmenlerine okul müdürlerine bu çalışmalarda öncülük eden ilçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ederek Safranbolu'nun eğitimdeki başarısının artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.
İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan ise, Safranbolu İlçesinde bu başarılara tesadüf gelinmediğini son 7 – 8 yıldır İlçe Milli Eğitim bu başarıyı yakalamak için planlı programlı ve organizeli çalıştığını, okullarımızı bu konuda harekete geçirdiğini, bunun neticesi olarak da 7 – 8 yıldır başarının grafiksel olarak devamlı artığını belirtti. Azcan, bundan dolayı son derece memnun olduklarını belirterek çocuklarımızın altın, gümüş ve bronz madalya kazandıkları bu yarışmada başarılarının çok büyük olduğu belirtti. Türkiye genelinden yarışmaya giren öğrencilerin yarıştığı ve çocuklarımızın bu yarışmada velilerini, okulunu, öğretmenlerini ve bizleri gururlandırdıklarını ifade eden Azcan, Safranbolu'da eğitimin başarısının bundan sonrada artarak devam edeceğini bu yarışmalara katılacak okulların ve öğrencilere her türlü yardımın yapılacağını belirterek, “Bakın bu ödül törenine çocuklarımızın anneleri, babaları, anneanneleri, büyükbabaları gelmiş hepsinin gözünün içi gülüyor. Bu mutluluk tablosunu başka yerde yakalamak mümkün değil” diyerek herkese teşekkür etti.
Yarışmaya katılan Ünsal Tülbentçi Ortaokulu öğrencileri 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz sertifika ile toplamda 4 sertifika kazanarak başarılarına bir yenisini daha eklediler. Ayrıca Fatih kolejinden bireysel olarak 7. sınıflar düzeyinde katılan Yasemin Şirin de yarışmada altın sertifika aldı. Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu; 8. sınıf öğrencisi Adnan Kotku Çelen altın, 7. sınıf öğrencisi Oğuz Kaan Karpuz gümüş, 6. sınıf öğrencisi Aybala Baykala gümüş, 6. sınıf öğrencisi Eren Büyükcesur bronz sertifika aldılar. Ayrıca halen Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi 1. sınıf öğrencisi olan ve geçen yıl Ünsal Tülbentçi Ortaokulu olimpiyat takımı kaptanı olan ve her girdiği yarışmada madalya kazanan (Ulusal matematik yarışması UMY Türkiye 2.'si- Harezmi matematik yarışması Bronz madalya – 2011 AMC8 de gümüş madalya, vb.) Alper Bozkurt´a son girdiği TÜBİTAK yarışmasında Karadeniz 1.'si olduğu için TÜBİTAK tarafından gönderilen sertifikası takdim edildi.
Ayrıca öğrencileri çalıştıran Ünsal Tülbentçi Ortaokulu Matematik öğretmeni Rafet Çelen´e de altın hediye edildi.

Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °