Ünsal Tülbentçi ŞAMPİYON

4. Geleneksel Ortaokullar arası bilgi yarışmasının finali yapıldı. Bu yılın şampiyonu Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu oldu.

EĞİTİM 27.02.2014 20:36:12 0
Ünsal Tülbentçi ŞAMPİYON

BRTV, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortaklığını yaptığı bu yılki ortaokullar arası bilgi yarışmasının çeyrek final elemelerine 27 okul katıldı, çeyrek finallerin ardından 9 okul ise yarı finalde yarıştı. Aralık ayında start alan yarışmada bugün ise final heyecanı vardı. Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde düzenlenen final yarışmasında Karabük Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu ve Karabük Atatürk Ortaokulu yarıştı.

Yarışmayı izlemeye Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dayıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ile İl Milli Eğitim Şube yöneticileri, yarışmacı okulların öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci geldi. İlk yarı boyunca salondaki öğrenciler bir coşku seli sergilediler. Ve ilk yarının sonunda Karabük Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu-90, Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu-80 ve Karabük Atatürk Ortaokulu-70 puan aldı. 2. yarıda ise son soruda üç okul da 140 puan ile yarışmayı tamamlarken yedek sorulara geçildi. 3 yedek soruda sıralama belli oldu. Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu 4. Geleneksel Ortaokullararası Bilgi Yarışmasının Şampiyonluğuna adını yazdırırken, Karabük Atatürk Ortaokulu 2. ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu da 3. oldu. Karabük’te 2014 yılının en başarılı okulları da 3 dereceye adını yazdırınca salondaki öğrencilerin coşkusu daha da arttı.

Yarışmanın şampiyonu Safranbolu Ünsal Tülbentçi Ortaokulu’na Vali Yardımcısı Tarkan Keskin tarafından şampiyonluk kupası verildi.


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °