Ürdün Üniversitesinden KBÜ'ye Ziyaret

Ürdün Üniversitesi'nden Karabük Üniversitesi'ne araştırmalarda ve bilgi alış verişinde bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleşti.

GÜNCEL 1.05.2011 10:44:45 0
Ürdün Üniversitesinden KBÜ'ye Ziyaret
Ürdün Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bashir Al-Zu'bi ve beraberindeki heyet, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı makamında ziyaret etti. Ürdün Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bashir Ak-Zu'bi üniversiteleri hakkında Uysal'a bilgiler vererek, 'Üniversitemiz 1962 yılında kurulmuş olup Ürdün'ün en köklü üniversitelerinden bir tanesi. 37 bin öğrencisi bulunan ve bunların 3 bini yabancı ülkelerden geliyor. Bu yabancı öğrenciler arasında Türk öğrenciler de var ve Türkçe eğitim veriyoruz. Karabük Üniversite ile Ürdün Üniversitesi arasında güzel ilişkiler kurarız. Bizim Türkiye'ye gelme amacımız Orta Doğu üniversiteleri ile Türk üniversiteleri arasında köprüler kurmaktır' dedi.
İyi dileklerde bulunarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, 'Her ne kadar biz bir arada olmasak da bir araya gelmesek de sizler bizim kardeşimizsiniz. Ürdün için iyi niyetlerimiz sürmekte ve bunları sürdürmeyi istemekteyiz. Yıllardan beri tanışıyormuşuz gibi bir dostluk hissi taşıyorum' diye konuştu.
Rektör Uysal daha sonra Ürdün Üniversitesi'nden gelen heyete kampus alanınıda gezdirerek teknik bilgiler verdi. Ziyaret karşılıklı işbirliği ve ortak projelerde yer almak temennisi ile sona erdi.

Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °