Türkiye şampiyonu olan 16 yaşındaki atletin hedefi Avrupa şampiyonu olmak

İstanbul´da düzenlenen U18 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası´nda 200 metre branşında 22,12 saniyelik derecesi ile Türkiye şampiyonu olarak ilk hedefini gerçekleştiren 16 yaşındaki sporcu Taha Özal, İtalya´nın Rieti şehrinde düzenlene

SPOR 23.03.2021 12:37:50 0
Türkiye şampiyonu olan 16 yaşındaki atletin hedefi Avrupa şampiyonu olmak


ENKA Spor Kulübü Sporcusu Taha Özal, İstanbul´da düzenlenen Türkiye U18 Salon Şampiyonası´nda 200 metre branşında 22,12 saniyelik derecesi ile Türkiye Şampiyonu oldu. Antrenör Mustafa Toygar tarafından keşfedilen Özal, İstanbul´daki 22,12 saniyelik derecesiyle kendi yaşıtlarındaki sporcular arasında dünya sıralamasında birinci olarak yer aldı. Avrupa baraj derecesini 0.7 saliseyle kaçıran ve çalışmalarını Safranbolu İlçe Stadyumu´nda aralıksız sürdüren Özal, Antalya´da düzenlenecek olan yarışmada bu dereceyi aşmak istiyor.
Karabük´ün adını katıldığı şampiyonlarda sık sık duyuran Taha Özal, 26-29 Ağustos tarihleri arasında İtalya´nın Rieti şehrinde düzenlenecek olan 2021 Avrupa U18 Atletizm Şampiyonası´nda derece yapıp, ay-yıldızlı bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşı´nı dinletmek hedeflerinden biri.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan genç sporcu Taha Özal, İstanbul´da düzenlenen Türkiye U18 Salon Şampiyonası´nda 200 metre branşında 22,12 saniyelik derecesi ile Türkiye Şampiyonu olduğunu ve 0.7 saliseyle kaçırdığı Avrupa baraj derecesini aşmak istediğini söyledi.

'Hedefim Avrupa´da bayrağımızı dalgalandırmak'
Hedefinin Antalya´da düzenlenecek yarışta Avrupa baraj derecesini aşıp sonrasında Avrupa´da derece elde edip kürsüye çıkmak olduğunu ifade eden Özal, 'Kürsüde şanlı bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı´mızı okutup dinletmek istiyorum. Sonrasındaki hedeflerim 2024 yılındaki olimpiyatlarda elimden geldiğince en iyi şekilde ülkemi temsil etmek istiyorum. 200 metre branşında Ramil Guliyev´i, dünya genelinde de Usain Bolt´u örnek alıyorum' diye konuştu.
Türkiye şampiyonu olarak ilk hedefini gerçekleştirmenin güzel bir duygu olduğunu kaydeden Özal, isteğinin Karabük´ten daha fazla sporcunun çıkması olduğunu aktardı.
Karabük´ün ve ülkenin adını daha fazla duyurmak için desteğe ihtiyacı olan Taha Özal, desteklerinden dolayı Karabük Valisi Fuat Gürel´e, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven´e, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan´a ve eski Kulüp Başkanı Gökhan Berat´a teşekkür etti.
Öte yandan Antrenör Mustafa Toygar öncülüğünde kentin adını duyuracak daha fazla başarılı sporcular yetiştirilmek üzere çalışmalar aralıksız devam ediyor.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °