ÜRKMEZER, “EN İYİ 30 BELEDİYEDEN BİRİNİ BIRAKTIK”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından sosyal medyada yayınlanan Mali durum tablosunun yayınlanması üzerine Safranbolu Kaymakamı ve Geçmiş dönem Belediye Başkan Vekili(Kayyum) Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, gazetemize a?

GÜNCEL 23.04.2019 16:25:43 0
ÜRKMEZER, “EN İYİ 30 BELEDİYEDEN BİRİNİ BIRAKTIK”

 

“Hem borç ödedik, Hem hizmetlerimizi Yerine Getirdik”

Kayyum olarak görev yaptığı dönemde çalışanların maaşlarında herhangi bir değişiklik yapmadıklarını kaydeden Ürkmezer şöyle konuştu; “  Safranbolu Belediyesindeki çalışanların maaşında herhangi bir düşüş yaşanmadı, ödeme konusunda herhangi bir sıkıntı olmadı. Bu 19 milyonluk borç ödenirken de yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapılmış.

Bunun içerisinde de 34 km asfalt yapıldı. İtfaiye binası yapıldı. İtfaiye binasının şu anda hiçbir ödemesi yok. Asfaltı her sene olduğu gibi iller bankasından kredi alarak yaptık. Bu kadar süre içerisinde iller bankasından aldığım tek kredi asfalt içindir. Yaklaşık 2,5 milyon liralık kredi aldık ve iller bankasından kredi almak kötü bir şey değildir. İller Bankası bunun için var ve bütün belediyeler gibi iller bankasına biz de başvuruyoruz ve iller bankasından kredi alabilmek de iyi bir şeydir. Biz onu da aldık asfaltı da yaptık ancak itfaiyeyi tamamen kendimiz ürettik.

Örneğin Akçasu Kanyon Projesini 1 Milyon TL´ye kendi bütçemizle yaptık. 6 tane çocuk parkı yaptık. Sentetik saha ve basketbol sahası yaptık. Kapalı spor salonu ve tenis kortunun inşaatını başlattık ve devam ediyor. Bunların hepsini topladığımızda da 10 milyon TL´lik bir yatırım var. 19 milyon liralık borç ödeyerek 10 milyon TL´lik yatırımıda bu 2 yıllık süre içinde yaptık.

“Safranbolu Belediyesini Borçsuz Bir Belediye Yapmaya çalıştık”

Ürkmezer, “Safranbolu´ya  toplamda 30 milyon TL. lik hizmet gerçekleştirmişiz. Bu arada kimsenin maaşında da gecikme olmamış. Yine taşerondan şirkete geçen işçilerin maaşlarında düzenleme yaptık. Hepsini de belli bir standarda getirdik. Türkiye´de ki bu geçişte en iyi düzenlemeyi de maaşa zam anlamında da süt izninden doğum iznine kadar raporların hepsine kadar bütün taşerondan şirkete geçenlerin hepsine yasada ne ise onu verdik. Bu kadar borç ödemeye bu kadar yatırıma karşı maaşlarda en küçük bir sıkıntı olmadı. “ dedi.

“Sosyal Belediyecilik Anlamında Büyük Yatırım Yaptık”

Ürkmezer şöyle devam etti; “Ben her zaman söylüyorum Safranbolu belediyesi özellikle benim görev yaptığım dönemimde de sosyal belediyecilik anlamında da büyük bir yatırım yaptı. Kaymakamlığın projesi olan SADEP projesini Belediye ile beraber yürüttük. Kaymakamlık olarak devam ediyor ve bu projemizle ödül de kazandık. Ayrıca bu rakamlar bana haiz rakamlar değil. Belediyede mevcut ve meclise sunulup meclisten geçti. Bunu bütün meclis kararlarında vatandaşa açık bir şekilde kullanıyoruz. Vatandaşlar bu faaliyet raporlarına bakabilir. Belediye de yayınladı ama açıklama ile yayınlamak gerekir. Ben bu yüzden açıklama gereği hissettim.”

“Yeni Başkan Elif Köse ye Teşekkür Etti”

Ürkmezer, “Sadece ben değil Elif Hanım da söyledi Safranbolu belediyesi mali anlamda Türkiye´de en iyi durumda ki 30 belediyeden biridir. Bu kadar ödenen borçla ve yapılan yatırımlarla beraber bu noktaya gelindi. 2 yıllık görev yaptığımız sürede kaymakamlık ve belediyedeki çalışma ve ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyi kendim yapmadım ve gerçekten iyi bir çalışma yaptık. Ben kendi üzerime düşeni yapıp artık belediyeyi devrettim. Yeni belediye yönetimine görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

“İyi Bir Belediye Bıraktığıma İnanıyorum”

İyi bir belediye bıraktığına inandığını kaydeden Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Elif hanım ikinci yaptığı açıklamada da söyledi iki yıl içerisinde 20 milyon liralık borç ödeyip 10 milyon liralık yatırım yaptık ve toplamda 30 milyon liralık bir rakam olarak Safranbolu´ya katkıda bulunduk. Bu arada çok önemli tekrar söylüyorum maaşlar konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadı.

Esnaflarımız da bütün ödemelerini günü gününe telefonla sormadan sıkıştırmadan aldılar. Bu sayede biz belediyeyi iyi bir şekilde döndürdüğümüz için bu kadar borç ödendi.

Sonuçta sosyal güvenlik kurumuna olan borçlar 600 binden sıfıra iniyor.

 2 yılda vergi dairesine olan borç 2 milyondan sıfıra iniyor.

Enerjisa ya olan borç 4 milyondan sıfıra iniyor.

Emekli sandığına olan borç 2 milyon 300 binden sıfıra iniyor. İyi bir belediye bıraktığım için de kendimi müsterih hissediyorum.” dedi.

“İki Yıl İçerisinde Tabiî ki Personel Alımı Oldu”

İki yıllık görev süresi içerisinde tabii ki personel alımı olduğunu ifade eden Ürkmezer;  “Taşerondan şirkete geçişte yasanın getirdiği düzenlemelerden dolayı belediyeden birçok kişi de ayrılmak zorunda kaldı. Baktığımızda belediyeden ayrılan ve belediyeye giren arasında ki duruma bakmak gerekiyor.

En önemlisi, biz belediyenin ihtiyaçlarını tespit etmemizle beraber bütün alımları İş kur üzerinden yaptık. 50´nin üzerinde halk toplantıları yaptık 400 vatandaşımızla birebir görüşmüş olduk oradan ve Whatsapp ihbar hattından da vatandaşların iş talepleri oldu. Onlara da iş kura başvurmalarını bize dosyalarını bırakmalarını söyledim.”

“Son Hafta Özel Bir Alım Olmadı”

İşe alımlar son hafta olmadı iş kurdan alım belli bir prosedüre tabidir. Bu gün belediye olarak personel alayım desen bu 10, 15 gün sürer. Dolayısı ile bizim ihtiyaç tespit analizimize göre ihtiyaç olanlar 10, 15 gün önce başlamıştır. Zaten bu bilgilerin hepsi belediyede mevcut.  Hepsi kayıtlı ve iş kurun belli prosedürlerine göre ilerliyor. İki yıl içerisinde belirli sayıda işçi aldık zaten bu gizli saklı bir şey değil. Bunda anormal bir durum yok. Neden anormal bir durum gibi lanse edildi onu da anlamış değilim. Hepsi resmi prosedür ve ihtiyaç tespit analizine göre yürütülüyor zaten.

Sıfır atık projesinde pilot ilçe olduk çevre mühendisi de başladı. Dolayısıyla bunlar normal süreçler ancak tekrar söylüyorum iş kur aracılığı ile ve çeşitli kararların devam etmesi için işe alım süreci yaklaşık 10 gün iki hafta sürüyor o da seçimden 1 hafta önceye denk geldi. Ancak alınan personel ayrılan personel durumuna bakmak ve işe alım süreçlerine bakmak gerekiyor.

Ben siyasi konulara zaten girmiyorum bundan sonrada da girmeyeceğim ben bürokratım bize görev verilir biz görevimizi yerine getiririz. Mali durum ortada iyi bir mali durum bıraktık şimdi de kaymakamlık görevimi yerine getiriyorum” diye konuştu.

“Feto İle Mücadele”

Ürkmezer son olarak, “Biz böyle durumlarda güvenlik birimleri, adli birimler ile koordineli bir şeklinde yürüyoruz. Sayın Cumhur Başkanımız ve İç İşleri Bakanımızın da titizlikle takip ettiği sadece FETO değil bütün terör örgütleriyle mücadele devam ediyor. Burada da bazen biz başka yerlerdeki operasyonlarla koordineli şekilde hareket ediyoruz. Bunu İlde Karabük valiliğimiz ve il emniyet müdürlüğümüz koordinasyonluğunda  yürütüyoruz. Ancak kimi basına yansıyor kimi yansımıyor. Kaymakam olarak bizim asli görevimiz zaten asayiş ve güvenliği sağlamak terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun ister FETÖ ister PKK bizim güvenlik asayişimize en büyük tehditlerin başında geldiği için bu mücadele bu güne kadar sürdü bu günden sonra da devam edecek. Bu durum sağ olsunlar devlet büyüklerimizin koordinesinde devam ediyor ve biz de takipteyiz” dedi.

 


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °