Ürkmezer Orucunu Akkışla Köyünde Açtı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Ovacuma´ya bağlı Uluyayla -Akkışla Derneğinin öncülüğünde tertiplenen ve 9 Muhtarlığın katılımıyla gerçekleşen İftar programında vatandaşlarla buluştu.

GÜNCEL 11.06.2018 14:23:17 0
Ürkmezer Orucunu Akkışla Köyünde Açtı

 

İftar yemeği öncesi vatandaşlarla sohbet eden Ürkmezer, tarihi Camiyi ziyaret ederek cami hakkında bilgiler aldı. Kadir Gecesinin maneviyatına uygun olarak 1290 yılında yapılan Ovaşeyhler Köyü Elekler Camiinin avlusunda tertiplenen iftar programı öncesi kısa bir açıklama yapan Ürkmezer; “ Derenek Yönetiminin kendilerin Ramazan ayından yaklaşık bir ay önce davet ettiklerini, Safranbolu ve Eflani sınırlarının buluştuğu bu noktaya neden bir ay önce davet ettiklerini buraya geldiklerinde çok daha iyi anladıklarını söyledi.

Akkışla Derneği tarafından Safranbolu´dan, Eflani´den, Ovacuma´dan, yine İstanbul´dan gelen misafirlerle yani kısaca bu bölgeden yetişmiş insanlarla bir araya geldiklerini,  Dernek Yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen bir iftar yemeğinde,  çok güzel bir ortamın da yakalandığını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Vatandaşlarımız ile birlikte olmak bizleri çok mutlu ediyor.  Malumunuz üzere Safranbolu´da da mahallelerimizde iftar programlarımız devam ediyor. Tabii ki köylerimizde de iftar programlarımız devam ediyor. Bizlerde zamanımız el verdikçe katılmaya gayret gösteriyoruz. Doğası ile kendine hayran bırakan köylerimiz var.  Şu anda içerisinde bulunduğumuz doğaya şöyle bir baktığımızda Safranbolu´muzun tarihi güzelliklerinin olduğu kadar doğası ile de ismine ne kadar yakıştığını anlıyorsunuz.  Bu vesile ile ben Derneğimize ve Muhtarlığımıza böylesi güzel bir program düzenledikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik beraberlik ruhu sonsuza kadar devam edecektir. Bu birlikteliğe bir nebze de ola katılarak katkıda bulunabiliyorsak kendimizi mutlu addederiz” dedi.

Okunan ezanın ardından açılan oruçlar ve edilen dualardan sonra kısa bir konuşma yapan Uluyayla Akkışla Derneği Başkanı Durmuş Eren, geleneksel hale getirdikleri, bölgemizde ve şehir dışında yaşayan bu bölgenin insanlarını bir araya getirdikleri iftar yemeğine katılan Başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin, Kadir Gecemiz hayırlara vesile olsun” dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, “Böylesi güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Ramazan ayının anlamını birlik ve beraberlik duygusunun oluşturduğunu kaydeden Ürkmezer; “ Kaymakamlık ve Belediye olarak Mahalle ve Köylerde iftar programları düzenlediklerini, bu iftarların eski mahalle geleneklerini yaşattığını söyledi.

Dernek Yönetimine ve katılımcılara teşekkür eden Ürkmezer, “ Bu vesile ile Cenabı Hak´tan tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etmesini niyaz ediyor, Kadir Gecemizi tebrik ediyor, birkaç gün sonra idrak edecek olduğumuzu Ramazan Bayramının da Ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

İftar programının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Teravih Namazının ardından buradan ayrıldı.

 

 

 

 

 


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °