Ürkmezer Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu.

GÜNCEL 19.03.2019 13:18:01 0
Ürkmezer Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu

 

Göreve başladığı günden bu yana şehit aileleri ve gazileri yalnız bırakmayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, bir yemek organizasyonunda şehit ailelerini ağırladı.

Ürkmezer ailesi, gece boyunca şehit aileleri ve yakınları ile yakından ilgilenirken uzun süre sohbet ettiler.

Programın sonunda konuşa Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Bu günün, Malazgirt´ten İstanbul´un fethine, Çanakkale´den Güney Doğu´daki mücadelemize, Afrin operasyonundan yurdun çeşitli yerlerinde, çeşitli vesilelerle şehit olan bütün şehitlerimizi anma yıl dönümü olduğunu söyledi”

Şehitlerimizi sadece bu günlerde değil yılın tüm günlerinde hayırla yad ettiklerini vurgulayan Ürkmezer; “ Sizler zaten bunu bir ömür boyu taşıyorsunuz. Bizlerde şuna inanıyoruz: “ İslam için canını ortaya koyan, gözünü kırpmadan kanını döken, biricik sevdiğini, ailesini, çocuğunu bu vatan için ölmeye koşa koşa gidenlerden Allah Razı Olsun. Onların ölü olmadıklarına inanıyoruz. Ne mutlu ki bu güzel vatan, dini İslam için şehit olanlara. Yine Devletimiz olsun bizler olalım her daim şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanlarındayız”  diye konuştu.

Bu gün dünden daha güçlü olduğumuzun altını çizen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Bakınız yalnızca burada değil, geçtiğimiz günlerde malumunuz Yeni Zellanda´da onlarca kardeşimiz sadece Müslüman oldukları içim şehit oldular. Hani diyor ya, bu ruh o ruhtur diye, biz sadece bölgemizde değil, bütün dünyada bizler Allah müsaade ettiği müddetçe Müslümanların sesi olmaya, her geçen gün daha da güçlenmeye bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya mecburuz. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. İnşallah toplumun tüm kesimleri ile beraber daha da fazla çalışmaya devam edeceğiz. Biraz önce bahsettiğim gibi Malazgirt´ten İstanbul´un fethine, Çanakkale´den Afrin´e, 15 Temmuz´a yani her yara bu vatan için, bu topraklar için,  İslam dini için, şehit olanlara layık olmaya çalışacağız” dedi.

Ürkmezer konuşmasının sonunda, “ Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferimizi bir kez daha gururla hatırlıyor, bu Cennet vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyor, katılımlarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yemek programı Safranbolu Müftüsü İsmail Temur´un yaptığı dua ile sona erdi.

 


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °