Ürkmezer, “Sıfır Atık Projesinde de Marka Olacağız”

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında bez çanta ve file dağıtımı gerçekleşti.

GÜNCEL 11.01.2019 17:15:10 0
Ürkmezer,  “Sıfır Atık Projesinde de Marka Olacağız”

 

Dün gerçekleştirilen ve bu kapsamda her hafta Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında bez çanta ve file dağıtımının olacağını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Geçtiğimiz hafta Sayın Bakanımızla birlikte 500, bu gün 500 olmak üzere bir haftada 1000 çantanın vatandaşlara dağıtıldığını, bu kapsamda 13.000 plastik şişenin toplandığını ” söyledi.

Projede amacın, vatandaşlarında projeye yani plastikle mücadeleye katkı vermesinin sağlanması olduğunu ifade eden Ürkmezer; Hem Kaymakamlık hem Belediye olarak bizim elimizde bez çanta mevcut,  ancak sürekliliği sağlamak zorundayız. İnşallah biz bu çantaları, vatandaşların plastikle, pek şişeyle mücadelede katkı sağlaması için dağıtmaya devam edeceğiz. Halkımızın ilgisi oldukça yoğun. Bu gün gördüğünüz gibi beş tane, on tane hatta otuzun üzerinde bile plastik şişe getiren vatandaşlarımız var. Bu açıdan bizler mutluyuz ” dedi.

Kentimiz Çevre Duyarlılığı İle de Marka Olacak

Safranbolu´nun Türkiye´de bir örnek olduğunu belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Öncelikle Safranbolulu hemşerilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın tüm Türkiye´de yayılmasında Sayın Bakanımızın projeyi Safranbolu´dan başlatmasının çok önemi var. Bizler tüm Safranbolulu hemşerilerimizle birlikte çevre koruma bilincini ne kadar çok arttırırsak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha temiz bir çevre sağlamış olacağız. Tabii ki çalışmalarımız burada bitmiyor. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Biz başta Ticaret Odamız, Esnaf Odamız ve özellikle yerel market sahiplerimizi de bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. Bizler Kaymakamlık ve Belediye olarak çok daha fazla çanta ve file dağıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Proje kapsamında tüm Safranbolu´nun katılım sağlaması gerektiğinin altını çizen Ürkmezer konuşmasını;  “İnşallah Safranbolu´yu ‘Sıfır Atık´ projesi ile beraber Türkiye´de mimarisi, tarihi, kültürü, doğasıyla zaten marka olan, UNESCO Miras Kentini temizliği ve çevre duyarlılığı ile de marka yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ben Projede emeği olan tüm Kaymakamlık ve Belediyedeki mesai arkadaşlarım ile ilgisini eksik etmeyen değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum”  diyerek noktaladı.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °