Ürkmezer, Yaşlı Büyüklerimizle Bir Araya Geldi

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında SAKEM´de verdiği bir yemekte Huzur Evi sakinleri ile bir araya geldi.

GÜNCEL 26.03.2019 16:47:51 0
Ürkmezer, Yaşlı Büyüklerimizle Bir Araya Geldi

 

Uzman Diyetisyen Hilal Doğan eşliğinde Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi mutfağında ve yine SAKEM tarafından yetiştirilen ürünlerden oluşan menü yaşlılarımızdan tam not aldı.

Huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenen ve uzun süre sohbet eden Ürkmezer yemek sonrası yaptığı açıklamada, “ Yaşlılara Saygı Haftası münasebeti ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliği ile bir yemek programı tertip ettik. Buradaki amaç sadece yaşlılarla yemek yemek değil, İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bağlı diyetisyenimiz var. Kendisi SAKEM vasıtası ile sağlıklı beslenme eğitimleri vermeye devam ediyor. Bu nedenle hem yaşlılarımız bilgilendirmek hem de Üniversitemizde Yaşlı Bakımı ile ilgili eğitim alan öğrencilerimiz de var. Onları da büyüklerimizle buluşturduk” dedi.

Yapılan menünün tamamıyla doğal ürünlerden ve SAKEM seralarında yetiştirilen ürünlerden oluştuğunu kaydeden Ürkmezer; “ Yaşlılarımıza ve çocuklarımıza daha fazla özen ve itina gösteriyoruz. Çünkü bu iki kesim kendisine çok fazla bakabilme yetisine haiz değil. Baktığınızda zaten Devletimiz yaşlılarımıza iyi bir şekilde bakılması için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Burada bulunan yaşlılarımız da gerek Karabük´teki huzur evinde gerekse Yazıköyde ki tesislerden çok memnun olduklarını bizlere iletiyorlar. Yine sadece huzur evlerinde değil ailesi ile yaşayan yaşlılarımızın da özellikle sağlık ile ilgili ihtiyaçlarında devletimizin son yıllarda gerçekleştirdiği çalışmalarda göz önünde. Buna bizlerde Kaymakamlık ve Belediye olarak destek vermeye gayret gösteriyoruz. Ben bu vesile ile bizlere bu kadar güzel bir ülke bırakan tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyor, her birine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

 


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °