Vali Çeber, Gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Vali Kemal Çeber “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle ilimizde görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

GÜNCEL 8.01.2018 22:23:29 0
Vali Çeber, Gazetecilerle kahvaltıda buluştu

 

Karabük Polisevinde gerçekleştirilen kahvaltı programına, Vali Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Cihan Ulukaya, kurum müdürleri, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Serap Karaoğlu, Karabük İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Karabük Şube Başkanı Semih Gülen, ilimizde görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları ile Ajans temsilcileri katıldı.

 Kahvaltı sonrası Karabük gündemine ilişkin konularda açıklamalarda bulunan Vali Çeber, “Meslek ilkelerini ve etiğini göz önünde tutarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine inandığım, zaman ve mekân mefhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalışan ilimizde görev yapan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerinizde başarılar diliyorum.” dedi.

VALİ ÇEBER´DEN DEĞERLENDİRMELER

Yenilenecek olan Valilik binasıyla ilgili bilgiler veren Karabük Valisi Kemal Çeber, Atatürk Anıtı´nın olduğu bölgenin şehrin değerlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, “Atatürk Anıtımız var hem de yeşil alan. Hem anıt alanına dokunmadan hem de hiçbir ağaca dokunmadan valilik binasının oturttuğumuzu düşünün.” dedi.

Çeber konuyla ilgili olarak bakanlıkta 270 küsur hükümet binası için talep olduğunu, böyle bir durumda bakanlığın Karabük Hükümet Konağı isteğini görmeyeceğini ancak kendi çabalarıyla duyulmadan bakanlıktan sözünü aldığını ifade ederek, “Bana da sen bu konu üzerinde çalış denildi. Yaklaşık 2.5 ay önce defterdar beyi aldım yanıma önce Mutullah Amcayı sonra Kamil Güleç´i ziyaret ettim. Mesele bu dedim onlarda orayı bize verdi ama hala orayla ilgili arsanın devri netleşti, tamamdır diyemeyiz. Görüştüğüm bütün kamu idaresi temsilcileri Kardemir yöneticileri bunun gayet iyi olacağı ifade etti.” dedi.

Yeşil Mahalledeki bina için ise “O binanın valilik binası olamayacağı görüldü.” ifadesini kullanan Vali Kemal Çeber, binanın boş kalmayacağı hiçbir şey olmazsa İl Özel İdaresinin Yeşil Mahalledeki binaya taşınacağını belirterek, “Orası kesinlikle boş kalmayacak.” dedi. Karabük´e yakışır bir valilik binası düşündüklerini ifade eden Vali Çeber, Atatürk Anıtı´nın olduğu bölgedeki yeşil alanı da en aktif şekilde kullanarak, bankların olacağını, anıt alanının daha aktif olacağını belirterek “Devletle vatandaşın orada bütünleşeceği kanaatindeyim.” dedi.

Vali Kemal Çeber, Hükümet Konağı projesinin o alana sığmaması halinde Atatürk Anıtını aynı şekilde kent meydanına taşıyacaklarını söyledi.

“Bu kentin geleceğinin sanayide olduğunu düşünüyorum”

Vali Kemal Çeber, iyi bir hadde ustasının kendi kadar maaş aldığını sanayi ziyareti sırasında yaşadığı bir diyalogda ustanın, “Benim 15 16 yaşında bir çocuğum var yazları burada çalışmak yerine Antalya´da komilik yapmaya gidiyor.” dediğini ifade ederek, “Bu kentin geleceğinin sanayide olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“Artık Karabüklü olabilmek lazım”

Vali Kemal Çeber, “Burada hemen hemen herkes Karabüklüyüm ama Erzurum´dan, Bartın´dan, Trabzon´dan deniliyor bir Karabüklülük bilinci oluşturmuşuz ama artık Karabüklü olabilmek lazım.” dedi.

 

Projeler son hızıyla devam ediyor

 

Organize Sanayi Bölgesi´nde parsel tahsisi yapıldığını ifade eden Vali Çeber, “Biz sadece şunu yapıyoruz gelen taleplerde en faydalı olan sanayi tesislerini seçiyoruz” dedi.

Zonguldak Karabük duble yolu için projeye çıkıyoruz. Bartın Karabük yolu projeye çıkacak 2023´e bitmesi planlanıyor. Ben, ‘2022´ye çekebilir miyiz?´deyim. Kardemir kavşağı ilk istediğim işti. Şuanda ihaleyi alan firma çalışıyor. 2018´in Ağustosunda temeli atacağız İnşallah. 1 ay önce ekipleri toplayıp tedbirinizi alın dedik. Devlet Demir Yolları, projesini devam ettiriyor.” dedi.

 

Hastane Ek Binası için çalışmalar sürüyor

 

Yenice´ye kurulması planlanan Orman ve Orman Ürünleri İhtisas Sanayi için ise bir kaç eksiklikten dolayı dosyanın geri geldiğini ama bakanlıkta çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Kemal Çeber, hastanenin ek bina meselesi için ise, 2 hafta önce Kardemir yönetimiyle yeni bir protokol imzaladıklarını ayın 15´inden önce dosyayı Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal´a ulaştırıp ek binaya başlayacaklarını söyledi.

 

“Gerekli tedbirler alındıktan sonra bu kirlilik alt düzeylere indirilecek”

 

Hava kirliliği konusuna da değinen Vali Çeber, “Burası sanayi üzerinde kurulan bir şehir olduğu için bende bu havayı soluyorum.” ifadelerini kullanarak gerekli tedbirler alındıktan sonra bu kirliliğinin alt düzeylere indirileceğini, KARDEMİR´in vaatlerde bulunduğunu önceden vaatlerde bulunduğunu ama gerçekleşmemiş olduğunu belirtti.

KARDEMİR´in 2018 yıl sonu için hava kirliliği konusunda bir çok değişiklik yapacağını ve kirlilik olayının halledileceğini ifade etti.

(HABER: SOD)


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °