Vali Gürel, “Zoru Başaranlar Kariyer Günleri” etkinliğine katıldı

Vali Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Zoru Başaranlar Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında katıldığı söyleşide üniversite öğrencilerine tecrübeleri

GÜNCEL 28.02.2019 15:52:39 0
Vali Gürel, “Zoru Başaranlar Kariyer Günleri” etkinliğine katıldı
 
 
KBÜ Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine Vali Fuat Gürel´in yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Defterdarı Osman Koçaş, Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, İşkur İl Müdür Vekili Mustafa Çalış, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile KYK Müdürlüğü Şube Müdürleri ve KYK Yurtlarında kalan öğrenciler katıldı.
 
Kariyer planlaması kapsamında öğrencilere deneyimlerini paylaşıp tavsiyelerde bulunan Vali Gürel öğrencilik hayatı başta olmak üzere hayat hikayesinden bahsederek 'Disiplinli ve planlı bir şekilde çalıştım bu şekilde başarılı oldum Kaymakamlık ve Valilik oldukça önemli ve sorumluluk isteyen mesleklerdir Çünkü siz vali olarak ilinizde devleti temsil edersiniz bu anlamda bu görevi icra ederken herşeyi bilmek yorumlamak ve ona göre karar vermek zorundasınız.' dedi.
 
Mülki İdare Amirliğinin tanımı, seçimi, görev ve sorumluluk alanları ve kanunda belirtilen şartları hatırlatan Vali Gürel 'Eskiden Kaymakamlik mesleğine sadece Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren öğrenciler girebiliyordu. Sonra, zaman içinde diğer Üniversitelerin  benzer bölümlerini bitirenlere girme hakkı tanındı, son dönemlerde ise başka bölümü bitirenlere de hak tanındı.  Osmanlı İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine üç önemli okul intikal etmiştir.  Mektebi Mülkiye,  Mektebi Tıbbiye, Mektebi Harbiye.  Mektebi Mülkiye, Siyasal Bilgiler Fakültesi adını almıştır.  Bu mesleğe adım attığınız andan itibaren bir idareci olarak yetiştirilip göreve başladığınızda da iyi bir idareci olmanız beklenir.' dedi.
 
Mülk İdare Amirliğin gururlu onurlu bir meslek olduğunu anlatan Vali Gürel, 'Aynı oranda da zor olduğunu sorumluluk istediğini bu sorumluluğun yanı sıra fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu ifade ederek 'Mesleğimizin iyi ve güzel bir noktası var ancak kendiniz ve ailenizle ilgili fedakarlıklar yapmanız gerekiyor. Bu duruma bazen üzülüyorum, şu ana kadar 10´un üstünde ülkemizin değişik noktalarında görev aldım, çocuklarımın adapte olması biraz zaman alıyor ama görev devletimiz ve milletimiz adına olunca yapılan bu fedakarlık daha da anlamlı oluyor.' dedi.
 
Devlet nizamında devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Vali Gürel 'Devamlılık esastır, bir ile atandığımızda ilk önce ili tanımak adına bir çok noktada inceleme yaparız daha önce hangi yatırımları almış, orada neler yapılmış, devam eden yatırımları nelerdir, biz ne katabiliriz bunları tartışıyoruz. Birçok kesimden bu konularda istekler ve talepler gelir il müdürü arkadaşlarımızla, Bakanlıklarımızla, Milletvekillerimizle, muhtarlarımızla geniş bir konsensüs sağlayarak kanun tüzük ve yönetmelikler kapsamında gerçekleştirmeye çalışıyoruz.' dedi.
 
Küçük bir çocuk iken hayalinin doktorluk olduğunu ifade eden Vali Gürel 'Kaymakam veya Vali iken bir vatandaşa, bir mahalleye veya bir köye ve hatta il´e kalıcı bir eser bırakma şansının olduğunu ufak bir dokunuşla çok büyük şeyler değiştirme imkanının ve gücünün olduğunu, doktor olmadığını ama Vali olmaktan da çok büyük onur gurur ve mutluluk duyduğunu' ifade ederek gençlerin bu ülkenin gelecekleri olduğunu onlara ihtiyacımız olduğunu bu anlarda kariyer planlarını oluşturarak disiplinli ve sıkı çalışmaları halinde amaçlarına ulaşabileceklerini  ifade etti.
 
Öğrencilerin sorduğu soruları da cevaplayan Vali Fuat Gürel´e 'Zoru Başaranlar Kariyer Günleri etkinliğinin sonunda günün anısına hediye takdim edildi. Etkinlik öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °