VERGİLİ, 'Bunlar bizi yıldırmaz.'

'İyi olan bir şeyleri tahrip etmek için uğraşılması bizlere üzüntü veriyor. Buna rağmen bunların bizi yıldıramayacağı gibi, yapmış olduğumuz bu hizmetlerden de vazgeçecek değiliz.'

GÜNCEL 19.02.2012 19:20:42 0
VERGİLİ,
     Karabük'te, otopark ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 50 kişi, serbest bırakıldı.
     Emniyetteki işlemlerin ardından Karabük Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerin tamamı, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili belediye toplantı salonunda basın açıklaması yapan MHP'li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, derneğin 400 öğrenciye burs vermekten başka hiç bir amacının olmadığını ve bu amaçlarından kimsenin kendilerini vazgeçiremeyeceğini söyledi. Bu operasyonun tamamen kendileri sindirme ve tahrip etmeye yönelik olduğunu savunan Vergili, 'Hiç alakası olmayan suçlamalarla,ihaleye fesat karıştırma suçlamaları ile kurumlar, belediyeler, derneklerle rahatsız edilerek, suçlamalarla alakası olmayan 50 çalışan işçi gözaltına alınarak, sindirme politikası uygulanan bir adalet sistemi bizi yargılamaya çalışmakta' dedi.
     Soruşturmanın 20 gün önce savcılık tarafında başlatıldığını söyleyen Rafet Vergili, 'Şikayetçi savcılıkta çalışan bir arkadaş. Dosyayı açan, malumunuz olduğu gibi savcı bey. 12 Eylül mahkemelerinde dahi bundan daha adaletli ve onurlu bir yargılama sistemi vardı; daha onurlu bir takip sistemi vardı. Şu anda eleştirmiş olduğumuz 12 Eylül mahkemeleri, bugünkü uygulamalardan çok çok daha etik ve ahlaklı idi. Yapılacak olan suçlamalar çok iyi ölçülüp biçildikten sonra insanların cezalandırılmasından daha doğal bir olay yoktur. Şu anda ihaleye fesat karıştırıldığı iddiası olduğundan ihale dosyalarındaki ihaleyi alan dernek, 400 üniversite öğrencisine burs vermekte. 400 Karabüklü üniversite öğrencisine burs vermekte. Ben daha evvelden yaptığım basın açıklamalarında defalarca suç duyurusunda bulundum. Hangisi ile ilgili bir tek dosya açtı Karabük'te. Biz göreve geldiğimizde 1 Milyon TL'nin üzerinde müteahhit hizmetlerinde indirim yaptık. Bununla ilgili hangi Sayıştay müfettişi ya da hangi savcılık bir soruşturma açtı. Aynı şekilde parkomatlarla ilgili bir uygulamada daha önceden ihaleye verilen kişiler belli, kurumlar belli, bunlar ile ilgili kaç kişi sigortalı çalışıyordu; kaç lira vergi vermiş, bunlarla ilgili defalarca konuşmalar yaptık. Ama iyi olan bir şeyleri tahrip etmek için uğraşılması bizlere üzüntü veriyor. Buna rağmen bunların bizi yıldıramayacağı gibi, yapmış olduğumuz bu hizmetlerden de vazgeçecek değiliz' diye konuştu.

Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °