Vergili Gündemi Değerlendirdi

Karabük Belediye Başkan Rafet Vergili, bölge gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 29.03.2012 16:19:15 0
Vergili Gündemi Değerlendirdi

Belediye Başkanı Rafet Vergili, OSB, Menderes Caddesi'ndeki yeni belediye binası ve yeni hal binası çalışması başta olmak üzere bazı konularda İHA’nın sorularını cevapladı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bu yıl öncelikli projelerin bitirileceğini ve hayal diye düşünülen bir çok projenin gerçekleştiğinin belirterek, Karabük çok büyük fırsatları kaçırdığını söyledi. Kendisinin MHP’li Belediye Başkanı olduğunu ancak AK Parti’nin Karabük’te milletvekili değeri olduğunu da söyleyen Vergili, “Bunlar bir gerçek ve inkar edilmemesi lazım. Şuan iktidar AK Parti. Onlarında sözü geçen ve ağırlığı olan insanlarla yola çıktığınız zaman farklı icraatlar yapabilirsiniz. Ama Karabük bunu değerlendiremiyor. Önündeki bir değeri değerlendiremiyor. Çok basit şeylerin üzerinde duruyor. Benim bu söylediklerim bazılarına dokunuyor. Bazılarını incitiyor. Benim bütün çabam Karabük’ün geleceği için. Karabüklü vatandaşlarımızın bundan sonraki yaşamlarının standardını yükseltmek ve ailelerin parçalanmaması için çalışıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük’ün elindeki fırsatları değerlendiremediğini, sanayi kenti olmasına rağmen, başka saniyeleri görmek için başka şehirlere gidildiğini belirterek, “Karabük-Eskipazar arasında yeni OSB’nin yapılması için çalışma yapmıştık. Ben o tarihte her türlü desteği verdim. Ben şunu bekledim; Eskipazar Belediyesi'nden Eskipazar eşrafından bu konuyla ilgili Karabük’ten bu konu ile bir destek beklerken bizim bu söylediğimize hiç kimse ne esnaf odaları ne başka kuruluşlar hiç birisi sahip çıkmadı. Ama ben yine aynı görüşteyim. Eğer Karabük’ten bundan sonra sanayiyi düşünüyorsa öyle bin dönümlere, 700 dönümlere falan değil de, 5-10 bin dönüm gibi arazilere sahip olabilecek organize sanayilerin düşünmesi lazım. Hatta içersine çok rahatlıkla demir yolunun girebilmesi gibi bunlar ileriye yönelik bazı devletten hakların istenmesi gibi yani serbest bölge haklarının istenmesi. Serbest bölge dediğimiz zaman ben bunu bir türlü anlatamıyorum. Serbest bölgenin içersinde sanayi yatırımları da söz konusudur. Depolamalar da söz konusudur ve her türlü serbest yatırım yapılabilir veya serbest bölge dışında da yatırım yapılabilir. Böyle geniş bir organize sanayi benim hayalim. Organize sanayi dediğinizde büyük bir devlet desteği olan değil ama alacağınızı ciddi kararlar ile insanları çekebileceğiniz, insanların desteğini alabileceğiniz yatırım alanlarını açmanız gerekiyor. Şu anda bir yabancı kalkıp bir toprak edinmesi tek başına fabrika yapması çok uzun bir prosedürlere sahip ama serbest bölge dahilinde böyle fabrikaları yapabilmesi çok daha kolay bir iş. Yani bunu isteği zaman üretimini yapar yurt dışına satar,üretimini yapar gümrük bedelini öder yurt içine satar yani böyle avantajlı bir olay ama tabi bunları çok yüzeysel olarak görünür. Çünkü benim bunları söylediğim tarihte bu aynı şeylerin hepsi hayal olarak söylüyordu. Alt geçit, dolmuş durakları, meydanı yıkmak ve kütüphaneyi yapmak hep hayaldi. Bizde burada serbest bölge diye anlattığımız zaman bu hayallerin hayali oluyor. Halbuki Kayseri, Denizli ve Gaziantep gibi illerde bunun örneği var. Biz bazı şeylere adapte olamıyoruz. Sanayi kültürünün geliştiği yer Karabük olduğu yerde başka sanayileri göremeye başka şehirlere gidiyoruz. Önce bunun irdelenmesi lazım. Kimse Organize Sanayi demezken biz 90’lı yıllarda bunun çalışmalarını yapım ilçe iken başvurusunu yapmıştık. Bizim onlardan daha iyi gelişmiş olmamız lazım. Emeğin ne olduğunu bilen yeriz ama bunlar Karabük için zafiyet. Şuan ise biz çerçevelerimizi daraltmışız. Karabük çok büyük fırsatları kaçıran bir kent' diye konuştu.

'HÜRRİYET CADDESİ KAPANACAK'
Menderes Caddesi'ndeki üst geçit dükkanların yıkılması sonrası Hürriyet Caddesi trafiğe kapatılması ile ilgili olarak ise Başkan Vergili, “Bu sene düzenleyeme başlayacağız. Öncelikle Menderes Caddesi'nin düzenli bir cadde haline gelmesini hedefliyoruz. Bu yıl özellikle geçtiğimiz 3 yıla bedel bir iş ortaya çıkarmayı hedeflerken, işleri birbirine karıştırmamız lazım. Oraya Belediye binası yapma düşüncemizde söz konusu. Bunaların hepsi bir program halinde yapılacak. Ayrıca, Ankara Caddesi esnafının rahatlaması için, hemzemin geçitin yeniden açılması söz konusu. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor' dedi.
'HAL BİNASI İHALESİ YAPILDI'
Yeni hal binası ihalesinin yapıldığını ve kararın beklendiğini de anlatan Rafet Vergil şunları söyledi:
'1.5 ay gibi kısa sürede temeli atmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili hal esnafı ile görüşüp onların sorunlarını dinledik. Bizim eksiklerimizi anlattılar. Onlar için yeni bir hal binası yapıyoruz. Hal binası bölge hali olmaya aday bir bina olacak. Bunun yanında esnaflarla, Kooperatiflerle toplantılar yaparak sorunları dinliyoruz. Uygulamadaki yanlışlıkları görme açısından çok verimli toplantılar oluyor. Amacımız halka en iyi hizmeti götürmek. Kaliteli hizmeti sunmak. Bunun içinde sorunları yerinde görüp, sıkıntıları dinliyor, talepleri alıyoruz. Bunlar bizim çalışmalarımıza yön veriyor.”
Ekim ayında çıkan Bakanlar Kurulu kararı ile Soğuksu Mahallesi'nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında tespitlerin yapıldığını, tespitleri belediyeden bağımsız bir firmanın yaptığını belirten Vergili, “Biz ihaleye çıktık ve bağımsız bir firmaya verdik bu işi. Firma tespitlerini sürdürüyor. Tespitler tamamen bağımsız ve objektif bir şekilde yapılıyor. Soğuksu halkının burada zararlı çıkacağını sanmıyorum” dedi.
'ARITMA İÇİN ALT YAPI HAZIR'
1 Mayıs tarihinde Karabük’e verilecek olan arıtılmış suyu musluklardan akıtmak için tüm alt yapının hazır olduğunu da kaydeden Vergili şöyle devam etti:
'Arıtılmış suyun borularda arıza oluşturma, yarıklar açması büyük bir olasılıktır ve gerçektir. Eski boruları çözmesi ve arızaların sık sık olmasına yol açar. Biz Karabük’te ne kadar eski su borusu varsa gerekli yerlerdekini hep değiştirdik. Şuan kent genelinde 450 kilometrelik su boru hattının 225 kilometrelik bölümü yeniledik. Bunun yanında ana arterler yenilendi. Alt yapı olarak hiçbir sıkıntı yok. Dünya standartlarındaki en iyi arıtmayı yaptırdık. Bunda milletvekillerimiz ve devletin desteği fazla.”
'ÇELİK CAMİ KARABÜKLÜLERLE EL ELE YAPILACAK'
Projeleri içinde en son temelini atacakları şeyin çelik camii olduğunu gördüklerini de belirten BAkan Vergili sözlerini şöyle tamamladı:
“Olmazsa olmaz projelerimiz bittikten sonra çelik camiyi Karabüklülerle birlikte el ele yapacağız. Bir belediye projesi de değil bu. En büyük desteği belediye verecek burada ama vatandaşların da çok büyük katkısını bekliyoruz çelik cami için. Bu asfalt veya kaldırım çalışması değil tamamen halkın ortak kullanımı olacak bir ibadethane. Askeri ile ilgili yazışmalarımızda devam ediyor. Askerlik Şubesi ve Gazinonun taşınması ile yazışmalarımız yaptık. Cevap bekliyoruz. Belediye olarak hiçbir usulsüzlük yapmadık. İmar planı çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor.”


Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °
Cumartesi 16.6 ° / 3.4 °