Vergili; 'Yeniden Aday Olurum...!'

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaklaşan yerel seçimler öncesi yerine aday bulamadığı takdirde yeniden aday olacağını söyledi.

SİYASET 1.10.2013 15:16:48 0
Vergili;

10 yıl sonra Karabük merkez nüfusunun 200 bin’e ulaşacağını ve buna göre çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Vergili, “ Çok güzel projelerimiz var. Karabük’ün değişimi için çalışmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimde bizde iddialıyız. Ben adaylık konusunda karar vermedim. MHP olarak tüm ilçelerde seçime hazırız. Karabük’te benim yerime seçimi kazanacak iyi bir aday bulursak ben aday olmayacağım, eğer bulamazsak ben yeniden aday olacağım” dedi.

SU BİRLİĞİ AÇIKLAMASI
Vergili, geçtiğimiz hafta sonu kendi ziyaret eden Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Safranbolu Belediyesinin ziyaretinde Karabük Belediyesi ile Safranbolu Belediyesi su birliği kurulması ve arıtma suyu konusunda Safranbolu Belediyesi haklı olduğunu söylediğini de ifade ederek buna gerek olmadığını ve iki tane belediyenin arasında su birliği olması komik bir durum olduğunu belirtti.
Kendisinin şimdiye kadar Karabük’e gelen bakanları mutlaka karşıladığını ancak hastası olduğu için Orman ve Su İşlerini Bakanımızı karşılayamadığını anlatan Vergili, açıklaması şöyle sürdürdü:
“İlimizi ziyaret eden bakanlar mutlaka AKP İl Başkanlığını ziyaret ediyorlar. Hemen karşısında Karabük Belediyesi var. Onlar devletin bakanı bende devletin belediye başkanıyım. Onlar Karabük’ü ziyaret ediyor ben de Karabük tamamını temsil ediyorum. Bugüne kadar Karabük Belediyesini Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızdan başka kimse ziyaret etmedi. Burada bir eksiklik yok mu?. Burada bir yanlışlık eksiklik yok mu?. Su birliği kurulması açıklaması yapılıyor, buna gerek yok. Bizim Safranbolu Belediyesi ile böyle bir kavgamız yok. Ben şunu söylüyorum Safranbolu Belediyesi alsın bu arıtmayı işletsin bir problem yok ki. Bizim asıl amacımız vatandaşlara sağlıklı su içirmek başka bir problemimiz yok. Benim Safranbolu Belediyesi ile neden problemim olsun ki. Ortak suyu nasıl kullanacağız. Günde kaç litre su kullanacağımız belli. İki tane medeni kuruluşuz, bu kuruşların arasında böyle basit kavgalar olmaz. Ancak bir bostan sulamasının kavgası olur. Sen benim suyumu aldın, diğeri de sen benim suyumu aldın diye. Su alınır ve vatandaş kullanır bununla ilgili bir problem yok ki. Burada sadece ben kullandığım işçiliğin, elektriğin parasını vereceğimiz için Safranbolu Belediyesi işletmiş, Karabük Belediyesi işletmiş hiçbir şey fark etmez. Bakan bey yanlış bilgilendiriliyor. Bakan beyi ne teşkilat ne de Safranbolu Belediyesi bu konuda yanlış bilgilendirmesin. Su birliğini kurmaya falan gerek yok. Ben Safranbolu Belediyesine buranın işletmesini komple bırakabilirim. Yeter ki Karabük halkını susuz bırakmasın. Kendine güveniyorsa gelir bunu alır ve Karabük’ü de susuz bırakmaz. Çünkü hizmet yapılıyor ve hizmetin partisi de kavgası da olmaz. Parası da olmayabilir, biz karşılarız hiç problem değil. Ama sen illaki kavga edeceğim diye bunu gündeme getirirsen illa kavga etmek için zorlarsan illaki birileri de seninle kavga eder. Ben alınması konusunda gerekli teklifi yaptım. İki tane belediyenin arasında su birliği olması komik bir durum. Su birliği ancak şöyle olur bir çok ilçeye su verirsin o zaman su birliğini kurarsın. Kimse kimsenin hakkını yemesin, kimse fazla su kullanmasın diye kurulabilir. Hiç kişinin arasında ne diye su birliği olacak. Bence hiç mahsuru yok Safranbolu Belediyesi arıtmayı çalıştırabilir. Yapılması gereken mebran sistemi idi arıtma idi yapıldı ve ben burada emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.”


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °