Yabancı Dil Kursuna Yoğun İlgi

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, İlçe Müftülüğü ve çeşitli kurumlarla işbirliği ile yüzlerce farklı branşta kurs eğitiml

GÜNCEL 27.11.2018 13:33:41 0
Yabancı Dil Kursuna Yoğun İlgi

 

SAKEM unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları modernize ederek günümüze uygun hale getirdiği el sanatlarının yanı sıra gençlerin yoğun talepte bulunduğu dil kurslarını da bünyesinde bulunduruyor. SAKEM´in 8 şubesinde ücretsiz olarak verilen, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça kurslarına kursiyerler yoğun ilgi gösteriyor.

SAKEM Aslanlar Merkez binada A1 seviyesinde İngilizce kurs eğitimi veren Murat Dişli kursiyerlere A1 seviyesi dil kullanımında en temel aşama olan kendilerini en basit şekilde ifade edebilmelerini sağlayacak eğitim veriyor. 3 aylık kurs eğitimi sonrasında kursiyerler Halk Eğitim onaylı Uluslararası sertifika almaya hak kazanıyor.

İnsanların gerek birbirleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri gerekse mesleki alanda kaydedilen gelişmelere uyum sağlayabilmeleri için yabancı dil öğrenme, artık bir amaçtan çok bir araç haline gelmiştir ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şöyle devam etti´´ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıya dönüşmeye başlaması nedeniyle, mesleki yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hale getirmektedir. Yabancı dil kursları da bu gelişmeye doğrudan katkı sağlayabilecek bir özellik taşımaktadır. Gençlerimizin iş hayatına atılmadan önce en az bir yabancı dil bilmeleri onları daha avantajlı hale getirmekte; SAKEM´de verilen ücretsiz dil kursları gençlerimiz için bir fırsattır´´dedi.

 

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °