YABANCI AKADEMİSYENLERDEN REKTÖR UYSAL’A ZİYARET

Erasmus ders verme hareketliliği kapsamında Litvanya’da bulunan Siavliai State College’den iki yabancı akademisyen İngilizce Mesleki Eğitim Dersi vermek üzere Karabük Üniversitesi’ne geldiler.

GÜNCEL 8.04.2013 22:16:10 0
YABANCI AKADEMİSYENLERDEN REKTÖR UYSAL’A ZİYARET
    Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilere mesleki İngilizce eğitimi vermek üzere KBܒye gelen Svetlana Toropoviene ve Daiva Civilkiene, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan eşliğinde Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler. Makamda gerçekleşen ziyarette, KBܒden çok etkilendiklerini belirten Daiva Civilkiene, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, “İlk izlenim çok önemlidir. Karabük Üniversitesi’ne gelmeden önce internette arama motorunda araştırmalar yaptık ve Karabük Üniversitesi hakkındaki bilgiler bizi çok etkiledi. Her yerde modern binalar görebilirsiniz fakat, modern binaların içerisinde böylesine modern ve saygılı insanlar göremezsiniz. Burada her ikisini de görebilirsiniz. Erasmus Programı ile Litvanya’ya gelen Karabük Üniversitesi öğrencileri buraya geleceğimizi öğrenince bize üniversiteniz hakkında bilgiler verdiler. Gözlemlediğimiz kadarıyla hem Erasmus ile Litvanya’ya gelen öğrencileriniz, hem de buradaki öğrencileriniz son derece başarılı ve saygılılar” dedi.
    Kendilerini KBܒde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Uysal, “Üniversitemiz hakkındaki güzel düşünceleriniz için öncelikle sizlere teşekkür ederim. Yaptığımız hızlı değişimler, gerçekleştirdiğimiz projeler ve hedeflerimiz bakımından, genç yaşına karşın dünyanın köklü ve saygın bilim kuruluşlarıyla birlikte adından söz edilir bir konuma ulaşan Karabük Üniversitesi; Erasmus programında da hızlı bir gelişme göstermiştir.
    İkili işbirliği antlaşması yapılan Avrupa Üniversiteleri ile ilişkileri güçlendirerek yeni proje ortaklıkları oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde Erasmus değişim programının tanıtılması ve farkındalık oluşturulmasına yönelik, eğitim ve tanıtım toplantılarının sayısını her geçen gün arttırmaktayız. Yapılan ikili anlaşmalar sonucunda gerek öğretim üyelerimiz gerekse öğrencilerimiz uluslararası platformda farklı ülkelerin öğrenci ve öğretim üyeleri ile bilimsel ve kültürel alışveriş yapma imkanına sahip olmaktadırlar” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Litvanya’dan gelen yabancı eğitmen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a hediyelerini takdim ederken Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, kendilerine hediyelerini takdim etti.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °