YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR” PROJESİ

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL 26.03.2013 11:07:37 0
YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR” PROJESİ
Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, şube müdürleri ve Romanya’dan 10 kişilik konuk katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, “Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” projesinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandığını Söyledi. Gürpınar, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz Koordinatör olarak yer aldığı projede, Romanya Braila şehri Sorumlu eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2012-2014 yılları arasında proje çalışmaları yapılacaktır. Karabük üniversitesi, Yenişehir İlkokulu, Özel Karabük TED Koleji ve Amerikan Kültür Derneği Dil Kursları yerel ortaklar olarak projemizde bizlere destek vermektedirler. Ulusal Ajansımızla 2 Kasım 2012 tarihinde hibe sözleşmesini imzalayarak, projemiz resmen uygulanmaya başlamıştır. Proje kapsamındaki çalışmalarımızı 2014 Haziran ayında tamamlanarak, sonuçlarını Ulusal Ajansımız ve eğitim camiası ile paylaşmak istiyoruz. Projemiz ilk çalışma faaliyeti 19-23 Kasım 2012 tarihleri arasında Romanya’nın Braila şehrinde gerçekleşti. Yerel ortaklarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden katılımcılarla birlikte, Roman ortaklarımızın da katılımıyla projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Projede görev paylaşımı ve Mart 2013 tarihinde Karabük’te yapılacak çalışmalar belirlenmiş oldu. Sizlerinde bildiği gibi eğitim sürekli değişen dinamik bir yapıdır. Eğitimin birçok tanımı vardır. Eğitim geleceğimiz demektir, eğitim sevgi saygı demektir, eğitim birbirini anlama, birlikte iş yapma, demektir. Ülkemiz Avrupa Birliği ülkemiz değildir. Ancak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından üye ülkeler gibi faydalanmaktadır. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında ülkemiz 4. büyük bütçe olarak bu alada projeler kapsamında başarısını kanıtlamıştır. Ülkemiz Avrupa’nın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Avrupa ülkeleri ile birlikte birçok projeler yapılmaktadır. Bu projeler sayesinde öğretmen, idareci ve öğrencilerimiz bilgi ve deneyimlerini arttırmaktadır” dedi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, üniversiteye gelen öğrencilerin yabancı dillerinin kendi problemlerini anlatabilecek kadar olmadığını kaydederek, “Türkiye’de yabancı dil eğitim gerçekten bir sorun. Avrupa ülkeleri için bu sorun daha az. Çünkü Avrupa’nın dil yapısı ve kültür yapısı birbirine oldukça benzemektedir. Üniversiteye gelen gençlerimiz bir yabancı dilde kendi problemini anlatabilecek durumda değildir. Bu nedenle Karabük üniversitesi olarak bütün bölümlerimizde yabancı dil hazırlık sınıfları bulunmaktadır. Bugün itibariyle Türkiye’de en fazla hazırlık sınıfı öğrencisine sahip olan üniversite Karabük Üniversitesi’dir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Romanya’dan toplantıya katılan 10 kişilik konuk kendilerini tanıttı.

Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °