YARGITAY 2. HUKUK DAİRESİ BAŞKANI KARABÜK´E GELİYOR

Karabük Barosunun davetlisi olarak gelecek olan 2. Daire Başkanı Ömer Uğur Gençcan aile hukukuna ilişkin seminer verecek.

GÜNCEL 14.02.2019 13:59:28 0
YARGITAY 2. HUKUK DAİRESİ BAŞKANI KARABÜK´E GELİYOR

 

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan Karabük Barosunun davetlisi olarak Karabük´e geliyor. 16 Şubat 2019 Cumartesi günü Baro Sosyal Tesislerinde düzenlenecek  seminere katılacak olan Gençcan Aile Hukuku alanındaki son gelişmelere yönelik bilgiler verecek. Seminere Karabük´teki avukat, hakim ve savcıların yanı sıra çevre illerden de çok sayıda katılım olması bekleniyor.

/resimler/2019-2/14/1403593325669.jpgKonuya ilişkin bilgi veren Baro Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan “ Meslektaşlarımıza yönelik 2019 yılı için planladığımız seminerlerimiz 16 Şubat 2019 Cumartesi günü başlıyor. İlk seminerimizi Aile Hukuku alanında düzenledik ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Sayın Ömer Uğur Gençcan´ı davet ettik. Sayın Gençcan Aile Hukukuna ilişkin davaların temyiz başvurularını inceleyen Hukuk Dairesi Başkanı olarak bu alanda ülkemizdeki en önemli otoritelerden birisi konumunda. Yine seminer sorumlusu olarak Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Elazığ Barosu Önceki Başkanlarından Sayın Rüstem Septioğlu´da programımıza  katılacak. Çok önemli bir semineri gerçekleştireceğiz. Seminerimize Baromuza bağlı avukatların yanı sıra Karabük merkez ve ilçe adliyelerimizden hakimler ve savcılar da katılacaklar. Yine çevre illerden de önemli sayıda katılım bekliyoruz. Seminerde Aile Hukukuna ilişkin Yargıtay´ın son uygulamaları ve özellikle 01 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunun uygulanmasıyla ilgili tartışmalı konular ele alınacak. Meslektaşlarımız seminerin soru cevap kısmında bizzat uygulamanın başındaki kişi olan Sayın Daire Başkanına yöneltecekleri sorular ile merak ettikleri pek çok konunun cevabını bulacaklar. Meslektaşlarımıza yönelik seminer çalışmalarımız devam edecek” dedi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °