YDS´DE SON DURUM

ÖSYM tarafından 2 Mart Pazar günü tamamlanan YDS, sonuçları merak edilliyor.

EĞİTİM 5.04.2017 22:58:43 0
YDS´DE SON DURUM

 

ÖSYM´nin internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak olan YDS sınav sonuçları için tarih, ÖSYM çalışma takvimi üzerinden öğrenildi.

SORU KİTAPÇIKLARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM tarafından 2 Nisan´da yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı YDS (İlkbahar Dönemi) temel soru kitapçıkları, merkezin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açıldı.

ÖSYM´nin internet sitesinden, 2017-YDS İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarının yayımlanmasına ilişkin duyuru yapıldı.

 Buna göre, 2 Nisan´da uygulanan 2017-YDS (İlkbahar Dönemi) temel soru kitapçıkları, adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM´nin AİS üzerinden erişime açıldı. Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM´nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebilecek.

2017-YDS İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarının yüzde 10´u ise ÖSYM´nin internet sitesinden incelenebilecek.2017-YDS İlkbahar Dönemi soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olacak ve telif hakları ÖSYM´ye ait olacak. ÖSYM´nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacak, dağıtılamayacak ve yayınlanamayacak.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM´nin belirttiği çalışma takvimine göre YDS sonuçları 20 Nisan 2017 tarihinde açıklanacak. YDS sonuçları öncesinde YDS soru ve cevaplarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °