YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, “2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına yeni bir heyecan, azim, birlik ve beraberlik duyguları ile başlıyoruz” dedi

GÜNCEL 18.09.2016 18:26:57 0
YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

 

 

Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.
İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin, akIı ve zekâsı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına yeni bir heyecan, azim, birlik ve beraberlik duyguları ile başlıyoruz. Hepimizin temel vurgusu insanlık vasfının gerçek ve doğru bir eğitimle alınabileceğidir. Doğru öğrenme ve öğretme bir süreç olup hayat boyu devam eder. İnsan diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmez. Eğitim ve öğretime “ihtiyacı vardır. Bu faaliyet yaşam boyu devam etse de özellikle çocukluk döneminde alacağı eğitim önemli bir aşama olup bu süreçte sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetiştirilmiş bireyler toplumun sağlam temeller üzerine kurulması için önemli ve doğru değerlendirilmesi gereken bir aşamadır. Geleceği kuracak olan yeni nesillere daha kaliteli eğitim imkânları sağlamanın yollarını bulmak, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek ülkemize katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek hepimizin görevidir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan, kendi insanın üzerine kurşun sıkan, okullarımızı yakan, adı her ne olursa olsun vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı vatan millet sevgisi ile yetiştirilmiş yaptığı işi doğru yapan bireyler yetiştirmek hepimizin görevi ve önceliği olmalıdır. Çocuklarımızı bu ve benzeri tehlikelerden korumak için her zaman uyanık olmak ve okul yönetimleri ile iletişimi hiçbir zaman bırakmamak zorundayız. 15 Temmuz günü, vatan hainleri amaçlarına ulaşmış olsaydı bugün güzel ülkemizin tüm coğrafyasında bir iç savaş ve işgal güçleri ile karşı karşıya kalacaktık. Bütün bunlara neden olan vatan hainleri maalesef küçük yaşlardan itibaren yanlış eğitim ile kandırılıp beyinleri yıkanarak milletine kurşun sıkacak hale getirilmiştir. Bu nedenle okullarımızın amacı sadece bilgi aktarmak olmamalıdır. Araştıran, soran, sorgulayan doğru karar verebilen her türlü gelişmeye açık yenilikçi milli ve manevi duygularla dolu bir nesil olarak çocuklarımızı yetiştirmek hepimizin temel görevidir. Okullarımızdan ve öğretmenlerimizden temel beklentimiz, bu amaçlara uygun ve Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda vatanını seven, insani değerlere sahip mezunlar vermeleridir” dedi.


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °