Yeni Zelanda´da camilere saldıran Tarrant, 50 cinayetten yargılanacak

Yeni Zelanda´da camiye terör saldırısı düzenleyerek en az 50 kişiyi öldüren Brenton Harrison Tarrant 50 cinayetten ve 39 kez de cinayete teşebbüsten yargılanacak.

GÜNCEL 4.04.2019 12:18:28 0
Yeni Zelanda´da camilere saldıran Tarrant, 50 cinayetten yargılanacak

 

Yeni Zelanda´nın Christchurch kentinde geçtiğimiz ay 2 camiye terör saldırısını gerçekleştirilen Brenton Harrison Tarrant´ın duruşması yarın başlayacak. Katliamı sosyal medya üzerinden canlı yayınlayan 28 yaşındaki sanık Brenton Harrison Tarrant, 50 cinayetten ve 39 kez de cinayete teşebbüs etmekten yargılanacak. Polis konuya ilişkin açıklamasında, Tarrant´ın duruşmasının Christchurch Yüksek Mahkemesinde düzenlenmesinin beklendiğini duyurdu. 

Herhangi bir savunma veya kararın alınmayacağı duruşmada daha önce avukat istemeyen Tarrant´a avukat isteyip istemediği bir kez daha sorulacak ve idari prosedürlerin görüşülmesi ele alınacak.
Öte yandan, Auckland Hapishanesi´ndeki tek kişilik hücresinde tutulan Tarrant´ın suçlu bulunması durumunda şartlı tahliye olmadan ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyor. Avustralya´da bugüne kadar kimseye bu şekilde ceza verilmediği ifade edildi. 


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °