Yeni Teşvik Yasasından Memnunuz

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketini değerlendirdi.

GÜNCEL 11.04.2012 17:56:43 0
Yeni Teşvik Yasasından Memnunuz

KTSO Başkanı Pehlivan Baylan yeni Teşvik Yasasını detaylarını gazetecilerle paylaşarak, 5 bin adet basılan kitapla tüm üyelerin ve vatandaşların bilgilendirileceğini açıkladı.
KTSO sergi salonunda yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen yeni teşvik yasası tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Baylan, 4 bölgeden 6 bölgeye çıkan yeni teşvik yasasının getirdiklerini ve uygulamalarını kapsayan 5 bin adet kitapçık çıkardıklarını belirterek, “Üretimin ve üreticilerin desteklenmesine yönelik teşvikler, reel sektöre bir güven getirerek yatırımlara hız kazandıracaktır. Sektörlerdeki üretime yönelik desteklerin yanı sıra yatırım, üretim, istihdam, ihracat, noktasında reel ekonomiye de katkı sağlayacaktır. Burada unutulmaması gereken önemli bir mevzu da teşviklerin amaç olmadığı, bizi 2023 hedeflerine ulaştıracak ve ulusal gelişmişlik düzeyimizi arttıracak araç olduğudur. Temennimiz bu teşvik yasasının ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Baylan, kendisine sorulan yeni teşvik yasasından memnun musunuz sorusuna ise “ Biz görevimizi yerine getirdik. Görevimiz çerçevesinde uyarılarımızı yaptık, isteklerimizi ortaya koyduk. Son çıkan teşvik yasasında Türkiye genelinde gelişmişlik düzeyine göre adaletli ve bölgelerin dengelerini iyi koruyabilen bir siyasi iradenin ortaya koyduğu üründür. Bu kapsamda bu yasanın çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi teşvik, yatırımcıya destek ve ülkenin gelişmesini hızlandırmak demektir. Sayın Başbakanımızın 2023 vizyonu çerçevesinde ülkemizi dünyanın en iyi 10 ekonomisi içerisine alma çabaları bizleri heyecanlandırıyor ve 24 saat çalışma isteği duymamıza neden oluyor. Yani kısacası Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni çıkan teşvik yasasından son derece memnun olduğumuzu, bu bağlamda kentler içi organize sanayilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. İlk bakıldığında demir çelik yokmuş gibi görünse de demir cevherinin çıkartmayı onu zenginleştirmeyi, vagon üretimini, ray üretimini, belirli yatırımları Filyos limanı gibi yatırımları teşvik ediyor “ açıklamasında bulundu.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °