Yenice´de arsasına ada çayı dikimini yapan ilk kişi oldu

Yenice´ye bağlı Tir köyü sakinlerinden aynı zamanda emekli olan Nevzat Odabaş bir ilke imza attı. Yenice İlçe Tarım Müdürlüğü´nün hibe programı çerçevesinde ada çayı dikimini ilk yapan kişi olan Nevzat Odabaş, köyündeki bahçesi

GÜNCEL 16.04.2019 10:20:30 0
Yenice´de arsasına ada çayı dikimini yapan ilk kişi oldu

 

İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı analizlerden sonra Yenice topraklarının ada çayına uygun olduğu belirlendi. Tarım Müdürlüğü ada çayı fideleri ile ilgili olarak muhtarlara bildirimde bulundu. Tir Köyü Muhtarı İlhan Özgün´ün haber vermesiyle hemen Tarım Müdürlüğü´ne başvuran Nevzat Odabaş 400 metrekarelik arsasına göre fide aldı ve ertesi gün dikimini yaptı. Nevzat Odabaş, böylece Yenice´de ilk ada çayı üreticisi olma ünvanını kazandı.İki ay içerisinde ürün vermesi beklenen ada çayının pazarlamasının da kolay olduğu öğrenildi. 
Nevzat Odabaş, konuyla ilgili verdiği bilgide, ' Yenice´mizin üretmesi gerekiyor. Bunun için de topraklarımızın işlenmesi birinci koşul. Tarım Müdürlüğümüzün hibe desteğinden yararlanarak ilk dikimleri yaptık. İki ay içerisinde hasat yapmayı bekliyoruz. Köylümüz, İlçe Tarım Müdürlüğünün teşviklerinden yararlanarak üretime yönelmelidir' dedi. 
Tarım Müdürlüğü toprak analizlerine yoğunlaştı 
Öte yandan İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekipleri de 2019 yılı toprak analizlerine yoğunlaştı. Köylerde çiftçilere analiz raporları teslim edilerek toprağın kimyasal dengesini bozmadan gübre kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı. Kaliteli, sağlıklı ve bol ürün alınabilmesi için de aydınlatıcı çalışmalarda bulunuldu. Tarım Müdürlüğü elemanları tarımsal teknolojiden gereği gibi yararlanılabilmesi konusunda da çiftçileri aydınlattı. Ayrıca toprak analizi yaptırmak isteyen çiftçilerin Tarım Müdürlüğüne başvurmaları istendi. Yetkililer ayrıca yılda dört hasat alınabilecek ada çayı tarımı yaygınlaştırılabilirse, Yenice ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını kaydetti. 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °