Yılbaşına Yetişecek Mi?

Safranbolu’nun uzun zamandır beklediği modern hastanede mutlu sona yaklaşılıyor. Hastanenin yılbaşına kadar teslim alınıp taşınacağı ifade ediliyor.

SAĞLIK 21.10.2013 16:37:05 0
Yılbaşına Yetişecek Mi?

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen projede, birinci aşamanın tamamlanmasında son günler yaşanıyor yılbaşında teslim edilecek olan yeni binada yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil ve yataklı servisler hizmeti sunulacak. Poliklinik hizmetleri ve idari blok için hastanenin100 metreyakınında bir bina kiralanarak taşınma işlemleri başladı. Yeni hizmet binası ile birlikte Safranbolu Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı olan tıbbi cihazların alım süreci de hızlandı. Yeni hastane binasında kullanılacak olan yataklar büro malzemeleri gibi ihtiyaçları ile tıbbi cihazların alım çalışmaları son aşamaya geldi.

  Birinci aşama olarak yeni hastane binasına geçildikten sonra projenin ikinci bölümü için mevcut kullanılan hastane binasının yıkılarak ikinci aşama devam edecek. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Uzman Dr. Seyfettin Kalay, birinci aşamanın sonlarına geldiklerini ifade ederek, hastane binalarının yenilenmesinin hem hizmet sunumu hem de var olan kaliteyi artıracağını, Safranbolu gibi bir ilçenin bu hastaneye ihtiyacı olduğunu kaydetti. Mevcut hastane binasının fiziki şartlar bakımından elverişsiz olmasına rağmen bugüne kadar hizmet vermeye devam ettiğini ancak günümüz şartlarına uygun daha modern bir yapıya kavuşması gerektiğini belirten Kalay, ikinci aşama olarak mevcut hastanenin yıkılarak yeni diğer binanın yapılacağını, kompleks bittiğinde oldukça modern bir hastaneye kavuşacaklarını söyledi.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °