Yıldırım´dan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yıldırım, kıdem tazminatı ile ilgili 'Çalışanların hiçbirinin kazanılmış haklarına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil' dedi.

EKONOMİ 6.06.2017 23:11:59 0
Yıldırım´dan flaş kıdem tazminatı açıklaması

 

Başbakan  Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım burada yaptığı kıdem tazminatı ile ilgili açıklamada, 'Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler' dedi.

Türkiye ekonomisinin yaşanan küresel ve yerel şoklar karşısında güçlü bir performans sergilediğini anlatan Yıldırım, büyüme oranlarında yaşanan gelişmelere değindi. Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi ve teröre rağmen alınan tedbirler sayesinde 2016 yılının yüzde 2,9 büyümeyle kapatıldığını dile getirdi. Yıldırım, “Bu sene hedefimiz olan yüzde 4,2´nin üzerine çıkacağız. Birbirini ardına üretim ve teşvik tedbirlerini aldık, yürürlüğe soktuk” dedi.

10 milyon mükellefin devlete olan vergi, SSK ve prim borçlarının yeniden yapılandırıldığını hatırlatan Yıldırım, son bir yıl içinde vaatler ve icraatlarının yüzde 85´inin tamamlandığını ifade etti. İhracattaki yükselmenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirten Yıldırım, “Kurdaki olumlu gelişme, kredi risk primlerindeki düşüş para piyasalarında da gözleniyor. Borsa İstanbul 99 puan ile tarihi zirveyi yakalamış durumda. Kurdaki olumlu seyir ve aldığımız tedbirlerin etkisiyle enflasyonda da aşağıya doğru düşüş eğilimi başlamıştır. Kapsamlı tedbirlerle maliye politikalarının desteğiyle yıl sonunda enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara gerileteceğimizi düşünüyoruz. Başlattığımız istihdam seferberliğiyle 1 milyon 200 bin işsize yeni iş alanı bulduk” açıklamasında bulundu.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °