YÖK bazı rektör adaylarını çağırdı

Yükseköğrenim Kurulu Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için başvuruda bulunan bazı adayları Ankara´ya çağırdı.

GÜNCEL 1.03.2019 18:03:55 0
YÖK bazı rektör adaylarını çağırdı

 

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için Karabük Üniversitesi´nde ve haricinde görev yapan adaylar 22/02/2019 cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulundular.

Edinilen bilgiye göre Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için 70´in üzerinde başvurunun yapıldı. Dün itibariyle YÖK tarafından bazı Rektör Adaylarının Ankara´ya davet edildiği öğrenildi.

YÖK tarafından davet edilen adaylar arasında elemelerin gerçekleşmesinin ardından listenin Cumhurbaşkanlığı´na gönderileceği ifade ediliyor.

Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) 8 Şubat tarihinde içinde Karabük Üniversitesi´nin de bulunduğu 11 üniversiteye rektör ataması yapılacağını duyurmuştu.

YÖK tarafından yapılan duyuruda, “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı 'Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' hükümleri ve 'Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar' uyarınca Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Munzur Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi´ne rektör ataması yapılacaktır.” denilmişti.

 


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °