“YÜZ YILIN MEYDAN OKUMASI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu´nda “Yüzyılın Meydan Okuması” adlı konferans gerçekleştirildi.

GÜNCEL 11.11.2016 20:16:13 0
“YÜZ YILIN MEYDAN OKUMASI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Okur´un konuk olarak katıldığı konferansa Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Hasan Gökkaya, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Ragıp Karaş, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, 19. Yüzyıl ortasından itibaren Batı Dünyası´nın Orta Doğu üzerinden Anadolu coğrafyasına yönelik girişimlerini, bu girişimlerin ardında bölgenin hamisi olabilecek Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin nasıl parçalanmak istendiğini açıkladıktan sonra Batı´nın bu amaçlarına ulaşabilmek amacı ile Anadolu´da siyasi, ekonomik ve dini ayrıştırıcı unsurları nasıl kullandığını anlattı. Bu kapsamda güney sınırlarımıza gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Musul operasyonlarına, PYD ve IŞİD terör örgütlerine yönelik operasyonlara, Türkiye-Rusya-ABD-İran arasında yaşanan diplomatik girişimlere ve son olarak mezhep savaşına götürülmek istenen sürece değindi. 15 Temmuz Süreci´ni hatırlattıktan sonra geleceğin teminatı gençlerin bilimsel çalışmalara önem vermesi gerektiğini ve dikkatli olmalarını belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren “Yüzyılın Meydan Okuması” adlı konferans hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °