“Ziyafet Sofrası” 309. kez sahnelendi

Osman Nuri Topbaş´ın “Hüdai´nin Ziyafet Sofrası” isimli eserinden tiyatroya uyarlanan “Ziyafet Sofrası” adlı tiyatro oyunu Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu´nda tiyatro severlerle buluştu.

GÜNCEL 25.10.2018 12:27:48 0
“Ziyafet Sofrası” 309. kez sahnelendi

 

Tiyatro Külliyen ekibinin hazırladığı oyun Türkiye´de 42 il ve Avrupa´da 5 ülkede olmak üzere Karabük Üniversitesiyle birlikte 309. kez sahnede izleyiciyle buluştu. Osman Doğan´ın yönettiği, Yunus Emre Obut, Fatih Akçin ve Taha Dinler´in beraber oynadığı tiyatro oyununda insana yaratılış gayesini hatırlatan mesajlar veriliyor.

Soğuk bir kış günü Üsküdar´da, yolu Hüdai dergahına düşen iki sarhoş; Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşır. Kemaller, yeni bir yaşamı tanımaya başlarlar. Ne var ki ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara sahne oluyor.

Hem yazarlığını hem de oyunculuğunu yaptığı oyunda Yunus Emre karakterini canlandıran Osman Doğan tiyatronun finalini şu sözlüyle tamamladı: “Azrail geldiğinde, oyun biter, geçelim şu seccadenin başına Allah büyüktür deyip başlayalım”

 


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °