Zonguldak´ta FETÖ operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Zonguldak merkezli 5 ilde FETÖ´nün TSK´daki kripto yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4´ü tutuklandı.

GÜNCEL 8.12.2018 16:46:58 0
Zonguldak´ta FETÖ operasyonunda 4 kişi tutuklandı

 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ankesörlü ve kontörlü telefonlardan ardışık aramalar yaptığı belirlenen 2´si KHK ile ihraç edilmiş askeri öğrenci ve 6´sı muvazzaf toplam 8 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararının ardından, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince Zonguldak merkezli İstanbul, Kocaeli, Edirne, Yozgat ve Siirt´te daha önceden tespit edilen adreslere zamanlı 4 gün önce operasyon düzenlenmişti. 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2´si KHK ile ihraç edilmiş askeri öğrenci ve 6´sı muvazzaf olmak üzere toplam 8 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 4´ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °